Boek
Nederlands

Boer Boris zoekt de verschillen

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Boer Boris zoekt de verschillen
×
Boer Boris zoekt de verschillen Boer Boris zoekt de verschillen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Boer Boris heeft het druk op de boerderij. Vierkant hardkartonnen tekstloos prentenboek met identieke zoekplaten op de linker- en rechterpagina, waarop een oplopend aantal verschillen moet worden gezocht, van één tot en met elf. Met kleurrijke sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Boer Boris zoekt de verschillen
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2016 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789025766382 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zoekboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit stevige vierkante kartonboekje bevat elf spreads met ogenschijnlijk identieke prenten op de linker- en rechterpagina. Bij nader toezien zijn er telkens verschillen: van 1 tot 11 verschillende dieren of voorwerpen die al of niet te zien zijn. De prenten tonen scènes met Boer Boris op en rond de boerderij. Hij is vaak vergezeld van zijn zusje en broertje, van de hond of de poes en van tal van andere boerderijdieren. Ook het vertrouwde zoekmuisje en een zwarte vogel zijn geregeld te ontdekken. De zoekelementen worden steeds talrijker en ter controle zit achter in het boek een overzicht van waar de verschillen te vinden zijn. De prenten in waterverf zijn gedetailleerd, aantrekkelijk en levendig. Nu eens tonen ze een stoere Boer Boris op een motor of in een vliegtuig, dan weer is er een sfeervol winterlandschap of een vrolijke beestenbende die op pad gaat. Wie vertrouwd is met de verhalen van De Boer Boris-serie herkent hier een aantal situaties. Voor andere peuters en kleuters kan dit…Lees verder

Boer Boris zoekt de verschillen

Best een vreemde titel eigenlijk, want het is aan de lezer om de verschillen te zoeken, niet aan boer Boris. Op elke dubbele bladzijde eentje meer, tot je aan 11 komt. Deze vragen best wat zoekwerk, maar op de laatste bladzijden staan de oplossingen duidelijk weergegeven, wat handig is om frustratie te voorkomen. De mooie illustraties van Philip Hopman kennen we al uit de 'Boer Boris'-kleuterreeks. De kartonbladen en afgeronde hoeken geven aan dat de uitgeverij dit boekje voor peuters bedoeld heeft, zoals ik op hun site kan terugvinden. Vreemd, want die zijn volgens mij veel te jong om de verschillen te vinden.


Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Kijk voor een uitgebreide biografie en bibliografie op tedvanlieshout.com: Ted bi(bli)o.

Biografie

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, …Lees verder op Wikipedia