Boek
Nederlands
Het boek Merlijn, in 1977 teruggevonden in de nalatenschap van de auteur, sluit rechtstreeks aan op de vier boeken die te zamen Arthur, koning voor eens en altijd (P1261) vormen. Aan de vooravond van de beslissende slag krijgt Koning Arthur levensles van de oude Merlijn. Arthur zal sterven, maar zijn geest zal voortleven: koning voor eens en altijd.
Titel
Het boek Merlijn / T.H. White
Auteur
Terence H. White
Vertaler
Max Schuchart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The book of Merlyn
Uitgever
Antwerpen: Het Spectrum, [2011] | Andere uitgaves
112 p.
ISBN
9789031503063 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Terence H. White

CC BY 2.0 - Foto van/door Burns Library, Boston College.

Terence Hanbury (Tim) White (29 mei 1906 – 17 januari 1964) was een Brits auteur, afkomstig uit Indië.

Biografie

White studeerde in Cheltenham en Cambridge. Hij is vooral bekend door zijn verhalenepos rond koning Arthur, The Once and Future King, waarvan het laatste deel in 1958 verscheen en dat gebaseerd is op het 15e-eeuwse werk Le Morte d'Arthur van Thomas Malory. Het is in het Nederlands vertaald door Max Schuchart onder de titel Arthur, Koning voor eens en altijd.

Een ander boek van White is The Goshawk (1951), een roman over het temmen en africhten van een havik voor de jacht in samenwerking met een Ierse setter, gebaseerd op echte gebeurtenissen. Volgens de Britse auteur Gilbert Leighton-Boyce (Irish Setters, Londen, 1973) wilde White de setter trainen "zoals mijn voorouders dat deden" uit ergernis over veranderingen van dit jachthondenras als gevolg van schoonheidswedstrijden.

Lees verder op Wikipedia