Dvd
Engels
Titel
Boardwalk Empire. Seizoen 1 / created by Terence Winter
Scenarist
Terence Winter
Acteur
Steve Buscemi 1957- Michael Pitt Kelly Macdonald Michael Shannon Shea Whigham Aleksa Palladino Paz De la Huerta
Taal
Engels
Uitgever
HBO, © 2011
5 dvd-video's
Speelduur
ca. 650 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Tsjechisch, Hongaars, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Portugees, Hongaars, Pools, Hebreeuws, Kroatisch, Deens, Fins, Grieks, Noors, Tsjechisch, Roemeens, Sloveens, Zweeds, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888086865 5051892073127

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Terence Winter

Terence Patrick Winter (New York, 2 oktober 1960) is een Amerikaanse tv- en filmscenarist en tv-producent. Hij werd bekend als scenarist en producent van de tv-series The Sopranos en Boardwalk Empire. Voor de komische misdaadfilm The Wolf of Wall Street werd hij in 2014 genomineerd voor een Academy Award.

Carrière

Terence Winter werd in 1960 geboren in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. In de jaren 70 werkte hij in Brooklyn een tijdje in een slagerij die eigendom was van maffiabaas Paul Castellano. Hij behaalde later een bachelordiploma aan de Universiteit van New York. Nadien sloot hij zich aan bij St. John's University School of Law, waar hij rechtsgeleerdheid studeerde. Hij was in New York gedurende twee jaar als jurist werkzaam alvorens in 1991 naar Los Angeles te verhuizen. Daar hoopte hij het te maken als scenarist.

Televisie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties