Een succesvolle scenarioschrijver in Los Angeles is zoekende naar liefde, geloof, en betekenis en doolt rond in een wereld die hij niet lijkt te begrijpen.
Titel
Knight of cups / written and dir. by Terrence Malick
Regisseur
Terrence Malick
Acteur
Christian Bale Cate Blanchett Natalie Portman
Componist
Hanan Townshend
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
118 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414937033218
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Impressionistische collagefilm uit 2015 van Terrence Malick (The tree of life) over de verveling en banaliteit van glitter en glamour. Knight of cups is ook de titel van een tarotkaart, die staat voor een rusteloze zoektocht naar romantiek en avontuur. Rick (Christian Bale) is een succesvolle scenarioschrijver in het hedonistische Hollywood en tegelijkertijd zoekende. Naar liefde, geloof, betekenis. In alle shots is hij dolende in een wereld die hij niet lijkt te begrijpen. Daarbij heeft Rick een serie serieuze en minder serieuze relaties met schoonheden als Cate Blanchett, Natalie Portman, Imogen Poots, Freida Pinto en Teresa Palmer. 'Hoogvlieger Terrence Malick lijdt aan metaalmoeheid', vindt Jan Temmerman (Demorgen.be 15-9-'15) en geeft 2 sterren. 'Dat de beeldcollage van Knight of Cups vaak even leeg en vluchtig overkomt als het leven van de hoofdpersoon is wel toepasselijk; een mooi meta-commentaar op Hollywood en het leven zelf. Maar als kijkervaring niet per se bevredigend', …Lees verder

Over Terrence Malick

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Michael Brown

Terrence Malick (Waco (Texas), 30 november 1943) is een Amerikaanse filmregisseur en scenarioschrijver.

Hoewel hij slechts zeven films heeft gemaakt, wordt Malick geroemd om zijn unieke stijl. Mallick maakte in de jaren 1970 twee klassiekers: Badlands (1973) en Days of Heaven (1978). Daarna verdween hij lange tijd uit de publiciteit en het werkende leven totdat hij in 1998 ineens een comeback maakte met The Thin Red Line, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg. Zijn tweede Oscarnominatie kreeg hij voor The Tree of Life (2011).

Biografie

Hij begon in 1969 met Lanton Mills, een korte film die hij maakte als student aan het American Film Institute. Zijn grote doorbraak kwam in 1973, met de film Badlands met Martin Sheen en Sissy Spacek.

In 1978 volgde Days of Heaven met Richard Gere, en twintig jaar later volgde de Tweede Wereldoorlog-overpeinzing The Thin Red Line met…Lees verder op Wikipedia

Suggesties