Boek
Nederlands

De Beatles : beleef de swinging sixties van de fab four

Terry Burrows (auteur)
+1
De Beatles : beleef de swinging sixties van de fab four
×
De Beatles : beleef de swinging sixties van de fab four De Beatles : beleef de swinging sixties van de fab four

De Beatles : beleef de swinging sixties van de fab four

De Beatles hebben revolutie na revolutie veroorzaakt en hun invloed
op de jeugdcultuur en op de muziek is onmetelijk groot geweest.
Het boek beschrijft hun ontwikkeling vanuit de achterbuurten in
Liverpool en Hamburg naar de vele uitverkochte concerten. Het is
rijk geïllustreerd en het resultaat is een fascinerende beschrijving van
de band die de wereld voor altijd heeft v
Onderwerp
The Beatles
Titel
De Beatles : beleef de swinging sixties van de fab four
Auteur
Terry Burrows
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Treasures of the Beatles
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2009
63 p. : ill. + diverse losse bijlagen
ISBN
9789021546513
Plaatsingssuggestie
785.73 (SISO) Zangers - Groepen ; Zangers - Groepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek is het volgende product dat probeert een graantje mee te pikken van de alweer hernieuwde belangstelling voor The Beatles. Het chic uitgegeven boekwerk ? harde kaft en verpakt in een doos ? overloopt nog maar eens de carrière van de Fab Four uit Liverpool. Het verhaal is overbekend. Het boek start met de jeugdjaren van de vier Beatles, met individuele biografieën, en trekt vervolgens met The Beatles via Hamburg naar Londen, waar ze in 1963 hun grote doorbraak kennen. Na een al bij al summiere bespreking van hun muzikale evolutie belanden we via de nadagen in 1970, als de groep uit elkaar valt en de vier leden zich concentreren op hun solocarrières, die hier telkens in een paar regels besproken worden.
Belangrijkste bestaansreden van dit boek zou het beeldmateriaal moeten zijn: niet alleen ligt de nadruk op de mooie, groot afgebeelde foto's, maar het boek zit ook vol facsimile's van playlists, bekrabbeld hotelbriefpapier, affiches en concerttickets. Die facsimile's moeten e…Lees verder
In het kielzog van het publiciteitsspoor dat de Beatlesbox met alle geremasterde albums getrokken heeft, doen andere Beatlespublicaties hun best om de aandacht van oude en nieuwe fans te trekken. Je moet als boek wel een originele invalshoek hebben om nog iets nieuws aan de al hoge berg publicaties te kunnen toevoegen. In dit fullcolour opgemaakte boek (in cassette) wordt het bekende verhaal van de fab four nog eens chronologisch naverteld. Tekst en foto’s krijgen evenveel ruimte en er valt veel te kijken. Daarnaast annotaties bij iedere track van ieder album. De gimmick is dat er levensechte reproducties van memorabilia zijn toegevoegd. Oude concerttickets, promotiemateriaal, gesigneerde ansichtkaarten en haastig neergepende setlists in vijf enveloppen* die verspreid tussen de bladzijden zijn te vinden. Daarbij ook twee grote posters die ongetwijfeld boven menig tienerbed in de jaren ’60 pronkte.