Boek
Nederlands

De moppenfabriek

Ook verschenen als Geest ontsnapt

Terry Deary (auteur), Andrea Kruis (illustrator)

De moppenfabriek

Ook verschenen als Geest ontsnapt

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Sabine en haar buurjongen Nick ontdekken dat er een geest zit in de ring die Sabine met Kerstmis in een knalbonbon vond. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Spoken
Titel
De moppenfabriek / Terry Deary ; geill. door Andrea Kruis
Ook verschenen als
Geest ontsnapt
Auteur
Terry Deary
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The joke factory
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2001? | Andere uitgaves
84 p. : ill.
ISBN
90-206-7199-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Sabine en haar vader na het kerstdiner knalbonbons openen, blijkt er een ring in te zitten, waarmee een geest op te roepen is, die alle wensen vervult. Omdat de geest na dertig jaar niet meer in de ring wil, lokt hij Sabines vader erin, waardoor hij alleen kan verschijnen als Sabine hem oproept. Samen met haar moeder komt ze in de moppenfabriek, waar deze ring vandaan komt. Door een slimme truc lukt het haar vader te bevrijden en af te komen van de vriend van haar moeder. Om de happy ending compleet te maken besluiten haar vader en moeder weer bij elkaar te gaan wonen. Een verhaal met veel actie en dialogen waardoor het gemakkelijk leest. Het bevat elf korte en overzichtelijke hoofdstukken, waarbij het laatste het vervolg vertelt aan de hand van krantenberichten. De kaft toont Sabine en haar vader in de moppenfabriek. Het boek bevat enkele paginagrote en kleinere zwartwittekeningen van wisselende kwaliteit, die met grijstinten ingekleurd zijn. Voor een verhaal over een moppenf…Lees verder

Over Terry Deary

William Terence (Terry) Deary (Sunderland, 3 januari 1946) is een Brits auteur van kinderboeken, vooral bekend om zijn reeks Horrible Histories, grotendeels in het Nederlands vertaald als Waanzinnig om te weten.

Na zijn middelbareschooltijd volgde hij een opleiding tot leraar. Hij heeft twee jaar lang lesgegeven op een basisschool. Daarna gaf hij nog twee jaar toneellessen. In 1972 begon Deary met acteren. Naast het acteren schreef en regisseerde hij kindervoorstellingen. In 1975 begon Deary met het schrijven van boeken. Aanvankelijk gebruikte hij zijn succesvolste kindervoorstellingen, maar later begon hij meer informatieve boeken te schrijven.

Externe links

  • Officiële site
  • Terry Deary op Kluitman
  • Terry Deary op Scholastic
Lees verder op Wikipedia

Suggesties