Daisy
Nederlands

Die eeuwige Egyptenaren

Terry Deary (auteur), Peter Hepplewhite (auteur), Jeannine Veenendaal (verteller)
Informatie over allerlei zaken uit de geschiedenis van het oude Egypte.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
Die eeuwige Egyptenaren
Auteur
Terry Deary Peter Hepplewhite
Verteller
Jeannine Veenendaal  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The awesome Egyptians
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
2:59
Oorspr. uitgever
Kluitman
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek bevat een schat aan gegevens over 3000 jaar Egyptische beschaving en geschiedenis. O.a. over de 32 dynastieën van 2920 v. Chr. tot 30 v. Chr., de machtige farao's die de heerschappij over de Nijl hadden en piramides lieten bouwen waarin na hun dood hun stoffelijk overschot gemummificeerd achter bleef, de godenwereld, de hiërogliefen, en over de archeoloog Carter die in 1922 de grafkamer vond van de jonge farao Toetanchamon. Naast deze wetenschappelijke gegevens biedt de schrijver op een speelse manier zijn lezers allerlei experimenten en spelletjes aan, bijv. om zelf piramides te bouwen en bij wijze van grap een dode farao te mummificeren, benevens een handleiding voor grafrovers. Mede door de talrijke geestige zwartwitte illustraties met tekst van de Australische striptekenaar Martin Brown is het geheel door tekeningen, taal, toon en woordgebruik duidelijk afgestemd op de moderne tiener, die spelenderwijs interessante informatie zal krijgen over de Egyptische geschiedenis. B…Lees verder

Over Terry Deary

William Terence (Terry) Deary (Sunderland, 3 januari 1946) is een Brits auteur van kinderboeken, vooral bekend om zijn reeks Horrible Histories, grotendeels in het Nederlands vertaald als Waanzinnig om te weten.

Na zijn middelbareschooltijd volgde hij een opleiding tot leraar. Hij heeft twee jaar lang lesgegeven op een basisschool. Daarna gaf hij nog twee jaar toneellessen. In 1972 begon Deary met acteren. Naast het acteren schreef en regisseerde hij kindervoorstellingen. In 1975 begon Deary met het schrijven van boeken. Aanvankelijk gebruikte hij zijn succesvolste kindervoorstellingen, maar later begon hij meer informatieve boeken te schrijven.

Externe links

  • Officiële site
  • Terry Deary op Kluitman
  • Terry Deary op Scholastic
Lees verder op Wikipedia

Suggesties