Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Die verbazingwekkende Verenigde Staten

Terry Deary (auteur), Martin Brown (illustrator)
+1
Die verbazingwekkende Verenigde Staten
×
Die verbazingwekkende Verenigde Staten Die verbazingwekkende Verenigde Staten

Die verbazingwekkende Verenigde Staten

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over de geschiedenis van de Verenigde Staten. Met vrolijke zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Die verbazingwekkende Verenigde Staten / Terry Deary ; geill. door Martin Brown
Auteur
Terry Deary
Illustrator
Martin Brown
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Horrible histories : the USA
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2002
192 p. : ill.
Aantekening
Ondertitel op omslag : Van Nieuw-Amsterdam tot wereldmacht
ISBN
90-206-0518-6
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 941 (SISO) Landen V (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een enig, informatief boek over de schaduwzijde van het succesverhaal van de geschiedenis van de VS van 1492 tot heden. Soms is de auteur wat eenzijdig in zijn oordeel - niet alle kolonisten waren hebzuchtige indianenbestelers en president Lincoln was zeker geen abolitionist - maar geplaatst tegenover de in het algemeen Amerika's glorie bezingende Amerikaanse geschiedenisboeken is een wat fellere stellingname begrijpelijk en verfrissend. De auteur is er inderdaad in geslaagd een aantal minder bekende en vaak interessante feiten boven tafel te halen, helaas zonder enige bronvermelding. De opzet zal aanspreken: jofele, vlotte taal, (uitmuntend vertaald); humoristische, toepasselijke, soms heerlijk anachronistische cartoonachtige illustraties; leuke en eindelijk eens geen oubollige quizzen met uitgebreide antwoorden; chronologische, geannoteerde tabellen en hoofdstukjes over grotere onderwerpen. Het boek bevat een greep uit Amerika's historie; het pretendeert niet een compleet traditione…Lees verder

Over Terry Deary

William Terence (Terry) Deary (Sunderland, 3 januari 1946) is een Brits auteur van kinderboeken, vooral bekend om zijn reeks Horrible Histories, grotendeels in het Nederlands vertaald als Waanzinnig om te weten.

Na zijn middelbareschooltijd volgde hij een opleiding tot leraar. Hij heeft twee jaar lang lesgegeven op een basisschool. Daarna gaf hij nog twee jaar toneellessen. In 1972 begon Deary met acteren. Naast het acteren schreef en regisseerde hij kindervoorstellingen. In 1975 begon Deary met het schrijven van boeken. Aanvankelijk gebruikte hij zijn succesvolste kindervoorstellingen, maar later begon hij meer informatieve boeken te schrijven.

Externe links

  • Officiële site
  • Terry Deary op Kluitman
  • Terry Deary op Scholastic
Lees verder op Wikipedia

Suggesties