Boek
Nederlands

Heksentoeren

Terry Deary (auteur)
+1
Heksentoeren
×
Heksentoeren Heksentoeren

Heksentoeren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een meisje uit de 15de eeuw wordt verdacht van hekserij. Door een toverboek weet ze te ontsnappen naar het jaar 2004. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Heksentoeren
Auteur
Terry Deary
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A witch in time
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2004 | Andere uitgaves
73 p.
ISBN
90-5016-423-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee meisjes uit verschillende tijdperken ontmoeten elkaar in een kerk. Sara Ter Lingene uit 1403 reisde door de tijd naar Ines Langeraet (Anagram van Sara's naam) uit 2004. Beiden worden achtervolgd, Ines door een stelletje plaaggeesten, Sara door pater De Vel en zijn mannen, die haar als heks willen berechten; haar leven is in gevaar. Ines hoort haar verhaal aan en wil haar helpen; zij reist met haar mee terug in de tijd. Veel symboliek zoals onderdompeling ( straf voor een heks, de jongens gooien Ines in het water, het boek wordt in het water gegooid, aan het eind zelfs voorgoed) en vluchten. Op deze manier wil de schrijver de fouten van de rooms-katholieke kerk aan de kaak stellen. Verhaal zonder illustraties; de omslagillustratie oogt niet aantrekkelijk. Dat Ines Sara meteen gelooft, is wel ongeloofwaardig, maar verder is dit verhaal heel spannend, leerzaam en griezelig. Deel uit een serie griezelige en spookachtige verhalen (Schrikdraad Geel). Deze herdruk verschijnt in een nieu…Lees verder

Over Terry Deary

William Terence (Terry) Deary (Sunderland, 3 januari 1946) is een Brits auteur van kinderboeken, vooral bekend om zijn reeks Horrible Histories, grotendeels in het Nederlands vertaald als Waanzinnig om te weten.

Na zijn middelbareschooltijd volgde hij een opleiding tot leraar. Hij heeft twee jaar lang lesgegeven op een basisschool. Daarna gaf hij nog twee jaar toneellessen. In 1972 begon Deary met acteren. Naast het acteren schreef en regisseerde hij kindervoorstellingen. In 1975 begon Deary met het schrijven van boeken. Aanvankelijk gebruikte hij zijn succesvolste kindervoorstellingen, maar later begon hij meer informatieve boeken te schrijven.

Externe links

  • Officiële site
  • Terry Deary op Kluitman
  • Terry Deary op Scholastic
Lees verder op Wikipedia