Boek
Nederlands
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over piraten. Met stripachtige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Piraten / Terry Deary ; ill. Martin Brown, Atholl McDonald
Auteur
Terry Deary
Illustrator
Martin Brown Atholl MacDonald
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Horrible histories handbooks. Pirates
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2007
94 p. : ill.
ISBN
9789020619928
Plaatsingssuggestie
658.2 (SISO) Schepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Veel kinderen hebben op enig moment belangstelling voor piraten. In dit handzame boekje is het voor hen smullen geblazen. Op zeer humoristische wijze worden bizarre, grappige, wrede of grove details verteld over het piratenleven. Allerlei onderwerpen komen in hoofdstukjes van gemiddeld vier pagina's aan de orde, zoals namen van bekende piraten, buiten, wapens, trucs, wreedheden, pientere piratenvrouwen, schepen, vlaggen en strenge straffen. Elk hoofdstukje heeft zijn eigen achtergrondkleur, soms staat de tekst op ‘stukken perkament’, is de tekst schuin neergezet of in kaders geplaatst. Rijk geïllustreerde uitgave; de cartoonachtige tekeningen zijn soms informatief, maar ook vaak humoristisch. Voorin een inhoudsopgave, achterin een uitgebreid register. Het boekje met geplastificeerd omslag zal het geïnteresseerde kind vanaf ca. 11 jaar veel plezier geven. Dit deel uit een nieuwe serie is qua inhoud enigszins vergelijkbaar met de oorspronkelijke, populaire serie 'Waanzinnig om te weten…Lees verder

Over Terry Deary

William Terence (Terry) Deary (Sunderland, 3 januari 1946) is een Brits auteur van kinderboeken, vooral bekend om zijn reeks Horrible Histories, grotendeels in het Nederlands vertaald als Waanzinnig om te weten.

Na zijn middelbareschooltijd volgde hij een opleiding tot leraar. Hij heeft twee jaar lang lesgegeven op een basisschool. Daarna gaf hij nog twee jaar toneellessen. In 1972 begon Deary met acteren. Naast het acteren schreef en regisseerde hij kindervoorstellingen. In 1975 begon Deary met het schrijven van boeken. Aanvankelijk gebruikte hij zijn succesvolste kindervoorstellingen, maar later begon hij meer informatieve boeken te schrijven.

Externe links

  • Officiële site
  • Terry Deary op Kluitman
  • Terry Deary op Scholastic
Lees verder op Wikipedia

Suggesties