Boek
Nederlands

Ridders

Terry Deary (auteur), Martin Brown (illustrator)
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over ridders. Met stripachtige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Ridders
Titel
Ridders
Auteur
Terry Deary
Illustrator
Martin Brown
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Horrible histories handbooks. Knights
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2007
94 p. : ill.
ISBN
9789020619911
Plaatsingssuggestie
925 (SISO) Middeleeuwen (500 tot 1500) (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verzameling van allerlei bloeddorstige en minder bloeddorstige feiten die betrekking hebben op het ridderschap. Zo komt men van alles te weten over wapens, kastelen, vechten, kruistochten, stoere vrouwen en tempeliers. Geheel in kleur uitgevoerd met een drukke lay-out, verschillende lettertypes en veel cartoons met ballonteksten. De tekst is ondanks het populaire taalgebruik niet altijd gemakkelijk; vaak lange zinnen en woordgrapjes. Aantrekkelijk uitgevoerd en vrij informatief, maar zeker niet voor iedereen geschikt om eenvoudig informatie uit op te halen. Deel uit een nieuwe serie die op speelse wijze bepaalde onderwerpen toegankelijk wil maken. Qua inhoud enigszins vergelijkbaar met de oorspronkelijke, populaire serie 'Waanzinnig om te weten', maar iets luxer uitgevoerd. Voorin een inhoudsopgave, achterin een uitgebreid register. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Terry Deary

William Terence (Terry) Deary (Sunderland, 3 januari 1946) is een Brits auteur van kinderboeken, vooral bekend om zijn reeks Horrible Histories, grotendeels in het Nederlands vertaald als Waanzinnig om te weten.

Na zijn middelbareschooltijd volgde hij een opleiding tot leraar. Hij heeft twee jaar lang lesgegeven op een basisschool. Daarna gaf hij nog twee jaar toneellessen. In 1972 begon Deary met acteren. Naast het acteren schreef en regisseerde hij kindervoorstellingen. In 1975 begon Deary met het schrijven van boeken. Aanvankelijk gebruikte hij zijn succesvolste kindervoorstellingen, maar later begon hij meer informatieve boeken te schrijven.

Externe links

  • Officiële site
  • Terry Deary op Kluitman
  • Terry Deary op Scholastic
Lees verder op Wikipedia

Suggesties