Rond 1800 laten de avonturiers Will en Jake Grimm zich door goedgelovige mensen betalen voor het verjagen van kwade krachten, maar dan krijgen ze te maken met een echt betoverd bos
Titel
The brothers Grimm
Regisseur
Terry Gilliam
Componist
Dario Marianelli 1963-
Acteur
Monica Bellucci Matt Damon Heath Ledger
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045210274

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Avonturenfilm uit 2005 van Terry Gilliam (The fisher king, Brazil, Jabberwocky) met bekende namen, onder meer Matt Damon, Heath Ledger en Monica Belluci. Rond 1800 trekken de avonturiers Will en Jake Grimm door Duitsland en laten zich door goedgelovige mensen betalen voor het verjagen van kwade krachten. Dan krijgen de broers echter te maken met de echte toverkracht van de spiegelkoningin in het bos bij het dorpje Marbaden. De film bevat veel verwijzingen naar sprookjes van Grimm, zoals Roodkapje, Hans en Grietje en Raponsje. Dana Linssen (NRC 12-10-'05): '(...) Gilliam geeft zijn film vorm met ernst en pathetiek. The Brothers Grimm is een slordige, burleske en rafelige kostuumfilm (...) Wat beklijft zijn de beelden (...) Zo citeert Gilliam niet alleen Grimm, maar ook de horrorfilm en maakt hij sprookjes weer eng.' De dvd bevat geen extra's.

Over Terry Gilliam

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vegafi

Terry Gilliam, artiestennaam van Terrence Vance Gilliam (Minneapolis (Minnesota), 22 november 1940) is een Amerikaans animator en filmregisseur. Hij is een van de zes leden die de komediegroep Monty Python oprichtten.

Biografie

Jeugd

Gilliam werd geboren in Minneapolis (Minnesota), als oudste van drie kinderen. In 1951 verhuisde het gezin naar Californië omdat het droge klimaat van die streek beter was voor Gilliams astmatische zuster. Na de Birmingham High School te hebben doorlopen ging Gilliam naar Occidental College in Eagle Rock bij Los Angeles.

Studie en begin loopbaan

Aanvankelijk studeerde Gilliam natuurkunde, daarna schakelde hij over op de zeven vrije kunsten (Arts), en ten slotte studeerde hij af met een Bachelor of Arts-graad in politieke wetenschappen.

Gilliam begon zijn loopbaan in New York, al…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek