De verschrikkelijke draak Jabberwocky bedreigt het rijk van koning Bruno de Twijfelachtige en vormt de aanleiding voor absurde verwikkelingen vol zwarte humor
Titel
Jabberwocky / dir. by Terry Gilliam ; screenplay by Charles Alverson ... [e.a.] ; based upon the poem by Lewis Carroll
Regisseur
Terry Gilliam
Scenarist
Charles Alverson
Naar het werk van
Lewis Carroll
Andere
Monty Python
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: Columbia Tristar Home Entertainment, 2002 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1977
Speelduur
100 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Duits Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Turks, Grieks, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Deens, Zweeds, Fins, Noors, Ijslands, Arabisch, Hindoestaans, Hebreeuws
EAN
8712609035568

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jabberwocky is gemaakt in 1977 door twee leden van het Monty Python-team, geïnspireerd door het nonsensgedicht van Lewis Carroll. Het resultaat is een film vol grillige en zwarte humor die zich afspeelt in de Middeleeuwen in het rijk van koning Bruno de Twijfelachtige. Niet het niveau van Life of Brian maar voor de vele Monty Python-fans zeker de moeite waard. De Speelfilmencyclopedie geeft 2 1/2 ster. De dvd bevat enkele extra's zoals commentaar van Terry Gilliam en Michael Palin en sketch-to-screen vergelijkingen (de originele schetsen van Gilliam).

Over Terry Gilliam

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vegafi

Terry Gilliam, artiestennaam van Terrence Vance Gilliam (Minneapolis (Minnesota), 22 november 1940) is een Amerikaans animator en filmregisseur. Hij is een van de zes leden die de komediegroep Monty Python oprichtte.

Biografie

Jeugd

Gilliam werd geboren in Minneapolis (Minnesota), als oudste van drie kinderen. In 1951 verhuisde het gezin naar Californië omdat het droge klimaat van die streek beter was voor Gilliams astmatische zuster. Na de Birmingham High School te hebben doorlopen ging Gilliam naar Occidental College in Eagle Rock bij Los Angeles.

Studie en begin loopbaan

Aanvankelijk studeerde Gilliam natuurkunde, daarna schakelde hij over op de zeven vrije kunsten (Arts), en ten slotte studeerde hij af met een Bachelor of Arts-graad in politieke wetenschappen.

Gilliam begon zijn loopbaan in New York, als…Lees verder op Wikipedia

Suggesties