De sluier van de eeuwigheid

Terry Goodkind (auteur), Marion Drolsbach (vertaler), Niels van Eekelen (vertaler)
In opdracht van Lord Rahl vervolgen krijgsvrouwe Nicci en haar gezellen hun queeste om de Oude Wereld te bevrijden en zijn overwinning te verkondigen.
Titel
De sluier van de eeuwigheid
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Marion Drolsbach Niels van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shroud of eternity
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2019 | Andere uitgaven
542 p.
ISBN
9789024582754 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit tweede deel van de serie 'De kronieken van Nicci'* gaan krijgsvrouwe Nicci en haar gezellen verder met hun queeste om de Oude Wereld te bevrijden en Richard Rahls overwinning te verkondigen. Ze belanden in de stad Ildakar die meer dan 3000 jaar verborgen is geweest onder een onzichtbare sluier. Samen met een groep geheimzinnige rebellen proberen ze de stad te bevrijden van een stel tirannieke en arrogante tovenaars. Die hebben hun maatschappij ingericht als een Romeinse stadstaat compleet met slaven en een arena waar gruwelijke dieren met gladiatoren vechten. Deze zijn ontsproten aan het brein van een Fleshmancer, een soort Frankenstein. Het verhaal van het drietal wordt afgewisseld door de reis van Verna, een Sister of Light, naar een bibliotheek vol geheime mystieke documenten. De spanningsboog verflauwt door het wisselende perspectief en de vele herhalingen. Toch is dit een onmisbaar deel in de nieuwe traditionele fantasyreeks van de auteur van 'De wetten van de magie'.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia