Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Richard en Kahlan moeten nieuw gevaar uit het Duistere Land onder ogen zien. Vervolg op 'De omen machine'.
Titel
Het derde koninkrijk
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Emmy Van Beest Marion Drolsbach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The third kingdom
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, © 2020 | Andere uitgaven
479 p.
Aantekening
In de Richard & Kahlan boeken vervolgt Goodkind de belevenissen van de hoofdrolspelers uit De wetten van de magie
ISBN
9789024594986 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit rechtstreekse vervolg op 'De omen machine' (2011)* is Richard zijn magie kwijt en worden hij en Kahlan wederom bedreigd door gevaar uit het Duistere Land. Als Richard het gevaar niet weet te keren, zal Kahlan sterven. Richard en Kahlan zijn de twee centrale personages uit Goodkinds populaire serie 'Wetten van de magie'. Deze nieuwe serie speelt daarna af. Een groot stylist is deze auteur niet. De lezer struikelt over kromme zinnen, herhaling van formuleringen, verkeerd gekozen woorden en een stortvloed aan bijvoeglijke naamwoorden. Er is weinig plot, weinig actie, weinig karakterisering. Met zijn allereerste boek, 'Het zwaard van de waarheid', was dat ook al zo, maar daarmee gaf hij de doorgewinterde fantasy-liefhebber een verse kijk op het genre. Veertien boeken verder kan Goodkind nog steeds niet schrijven, maar heeft hij ook niets nieuws meer te melden. Kleine druk.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties