Dvd
Engels

De grootste uitvindingen uit de oudheid

Terry Jones (verteller)

De grootste uitvindingen uit de oudheid

In de reeks:
Genre:
Terry Jones laat zien dat veel moderne uitvindingen al in de oudheid bestonden.
Bevat
Disc 1 City life ; Sex and love
Disc 2 War and conflict
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
De grootste uitvindingen uit de oudheid
Verteller
Terry Jones 1942-
Uniforme titel
Ancient inventions
Taal
Engels
Uitgever
TDM, 2013
2 dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
ca. 150 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717496858566
Plaatsingssuggestie
640.5 (SISO) Wetenschap ; Uitvindingen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Televisieserie uit 1998, gemaakt voor Discovery, over belangrijke uitvindingen die nu nog herkenbaar zijn. Terry Jones (1942), die de serie presenteert, is een Britse komiek, schrijver en regisseur; hij is vooral bekend als één van de zes leden van de beroemde Engelse komediegroep Monty Python. Hij vertelt zijn verhalen op zijn eigen komische wijze. In drie afleveringen, 'Stadsleven', 'Sex en Liefde' en 'Oorlog en Conflict', laat deze serie zien dat veel moderne uitvindingen al in de oudheid bestonden. Het stadsleven stelt bepaalde eisen, vroeger en nu. Zo was en is er nu hoogbouw. Als waterleiding waren er aquaducten (Istanbul). Rechthoekige steden (New York) bestonden 5500 jaar geleden al in het huidige Pakistan. De Romeinen gebruikten al beton. 3000 jaar geleden hadden de Assyriërs al tanks. Ons woord ballistiek komt van ballista, de Romeinse 'blijde'. Anticonceptiemiddelen zijn al heel oud, in de vorm van mannen- en vrouwencondooms en kruiden. Leerzame, interessante, inzichtelijke…Lees verder

Over Terry Jones

CC BY 2.0 - Foto van/door Eduardo Unda-Sanzana

Terence Graham Parry Jones (Colwyn Bay (Wales), 1 februari 1942 – Londen, 21 januari 2020) was een Brits komiek, acteur, schrijver, regisseur en historicus.

Biografie

Jones studeerde Engels aan de Universiteit van Oxford. Hij is beroemd geworden als een van de zes leden van de komediegroep Monty Python, die van 1969 tot 1974 op de BBC-televisie te zien was met Monty Python's Flying Circus. Ook in de speelfilms van de groep, waaronder Monty Python and the Holy Grail (1975), Monty Python's Life of Brian (1979) en Monty Python's The Meaning of Life (1983), had Jones als acteur, regisseur en scriptschrijver een groot aandeel. Zijn meest beruchte personage, de aan een buitenproportionele vorm van obesitas lijdende Mr. Creosote die gaat dineren in een stijlvol restaurant, is afkomstig uit Monty Python's The Meaning of Life.

Naast zijn werk met Monty Python schreef Jones verschillende andere …Lees verder op Wikipedia