Dvd
Engels

De Middeleeuwen

Terry Jones (presentator)
Sociale geschiedenis van middeleeuws Engeland
Onderwerp
Middeleeuwen
Titel
De Middeleeuwen / presentatie Terry Jones
Presentator
Terry Jones 1942-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Just Entertainment, 2006
2 dvd-video's
Speelduur
240 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie
EAN
8717344724975
Plaatsingssuggestie
925 (SISO) Middeleeuwen ; Middeleeuwen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voormalig Monthy Pythonacteur Terry Jones laat ons zien hoe het er in de middeleeuwen aan toeging. Daartoe neemt hij als uitgangspunten een aantal standen die toen bestonden, zoals die van horige, monnik, ridder en dergelijke. Aan de hand van een stereotype beeld en/of uitspraak aan het begin van elke aflevering, tracht hij te ontrafelen of dit wel klopte met de werkelijkheid. Wonderwel slaagt hij erin op een humoristische manier een serieus onderwerp duidelijker te maken. Hij licht zelfs een aantal onderbelichte onderwerpen uit de middeleeuwen toe, zoals minder bekende feiten die een grote historische invloed hebben gehad en het opzettelijk zwartmaken van bepaalde koningen, iets wat tot op de dag van vandaag nog ons beeld bepaalt. Uiteindelijk blijkt dat wat wij als middeleeuwse onwetendheid beschouwen eigenlijk onze eigen onwetendheid is over de middeleeuwen. De middeleeuwse wereld die hij beschrijft is voornamelijk Angelsaksisch. Door zelf de rollen te spelen en door de Monthy Pyth…Lees verder

Over Terry Jones

CC BY 2.0 - Foto van/door Eduardo Unda-Sanzana

Terence Graham Parry Jones (Colwyn Bay (Wales), 1 februari 1942 – Londen, 21 januari 2020) was een Brits komiek, acteur, schrijver, regisseur en historicus.

Biografie

Jones studeerde Engels aan de Universiteit van Oxford. Hij is beroemd geworden als een van de zes leden van de komediegroep Monty Python, die van 1969 tot 1974 op de BBC-televisie te zien was met Monty Python's Flying Circus. Ook in de speelfilms van de groep, waaronder Monty Python and the Holy Grail (1975), Monty Python's Life of Brian (1979) en Monty Python's The Meaning of Life (1983), had Jones als acteur, regisseur en scriptschrijver een groot aandeel. Zijn meest beruchte personage, de aan een buitenproportionele vorm van obesitas lijdende Mr. Creosote die gaat dineren in een stijlvol restaurant, is afkomstig uit Monty Python's The Meaning of Life.

Naast zijn werk met Monty Python schreef Jones verschillende andere fi…Lees verder op Wikipedia