Boek
Nederlands

De zeetijger en andere verhalen

Terry Jones (auteur), Michael Foreman (illustrator), Nanette Newman (auteur)
Bundel met zeven verhalen over wonderbaarlijke dieren. Met veel grote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
De zeetijger en andere verhalen / Terry Jones en Nanette Newman ; met ill. van Michael Foreman
Auteur
Terry Jones 1942- Nanette Newman
Illustrator
Michael Foreman 1938-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bedtime stories
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2003
182 p. : ill.
ISBN
90-5461-338-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze bundel bevat zeven verhalen. Jones' 'De zeetijger' is een stapelverhaal over een tijger die niet meer kan liegen na het drinken van een toverdrank. In 'Een vis van de wereld' zwemt een haring uit de Noordzee de hele wereld rond, waarna niets meer goed genoeg voor hem is. 'Het beest met de duizend tanden' gaat over een bakkerszoon die het volk redt van een moordzuchtig monster. 'De nachtvlieg' gaat over een klein meisje dat 's nachts door een vreemd wezen op een kat meegenomen wordt de ruimte in. Twee van de drie verhalen van Newman gaan over een grote stoute beer die plotseling opduikt in het leven van de kleine Liza en de meest maffe dingen uithaalt, eenmaal thuis en eenmaal op school. Merkwaardig is dat ze in beide verhalen voor het eerst kennis met hem maakt. In 'Spin de verschrikkelijke kat' redt een nare kat het leven van zijn bazin en verandert in een lief dier. Leuke verhalen, soms grappig, soms erg spannend, en altijd met een moraal. De sprookjesachtige aquarellen, die va…Lees verder

Over Terry Jones

CC BY 2.0 - Foto van/door Eduardo Unda-Sanzana

Terence Graham Parry Jones (Colwyn Bay (Wales), 1 februari 1942 – Londen, 21 januari 2020) was een Brits komiek, acteur, schrijver, regisseur en historicus.

Biografie

Jones studeerde Engels aan de Universiteit van Oxford. Hij is beroemd geworden als een van de zes leden van de komediegroep Monty Python, die van 1969 tot 1974 op de BBC-televisie te zien was met Monty Python's Flying Circus. Ook in de speelfilms van de groep, waaronder Monty Python and the Holy Grail (1975), Monty Python's Life of Brian (1979) en Monty Python's The Meaning of Life (1983), had Jones als acteur, regisseur en scriptschrijver een groot aandeel. Zijn meest beruchte personage, de aan een buitenproportionele vorm van obesitas lijdende Mr. Creosote die gaat dineren in een stijlvol restaurant, is afkomstig uit Monty Python's The Meaning of Life.

Naast zijn werk met Monty Python schreef Jones verschillende andere …Lees verder op Wikipedia

Suggesties