Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een vrouwelijke arts op een eerste hulp-afdeling in een Bostons ziekenhuis wordt bedreigd door een maniakale seriemoordenaar.
Titel
De chirurg
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Els Braspenning
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The surgeon
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2021 | Andere uitgaven
316 p.
ISBN
9789044362510 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een seriemoordenaar in Boston sluipt 's nachts de huizen van zijn slachtoffers binnen en verwijdert hun baarmoeder voordat hij hen de keel doorsnijdt. Vanwege zijn vakkundige 'operaties' heeft hij de bijnaam 'De Chirurg' gekregen. Het enige houvast dat de politie heeft, is de getuigenis van dokter Catherine Cordell, chirurg in een van Bostons beste ziekenhuizen, die bijna het slachtoffer werd van een nagenoeg identieke moord en de dader doodschoot. Catherines met moeite herwonnen zelfvertrouwen stort in als blijkt dat 'De Chirurg' geheime details weet van de aanslag op haar leven. En met iedere moord lijkt hij dichter bij te komen. Is 'De Chirurg' wel een copycat killer? Catherines leven verandert geleidelijk in een hel. Het enige houvast dat ze nog heeft, is rechercheur Thomas Moore, maar is hij opgewassen tegen 'De Chirurg'? Een zeer spannende, vlot geschreven medische thriller, met een vleugje romantiek en een bloedstollende finale.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst, en is geboren als Terry Tom. Ze woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste. Ze heeft de achternaam aangenomen van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, eveneens arts.

Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf Gerritsen haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrill…Lees verder op Wikipedia

Suggesties