Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Mefisto Club

Tess Gerritsen (auteur), J.J. De Wit (vertaler)
Enkele moorden en oude symbolen in bloed leiden een vrouwelijke patholoog-anatoom en een vrouwelijke detective naar een geheime organisatie die het Kwaad bestudeert.
Titel
De Mefisto Club
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
J.J. De Wit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Mephisto club
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaves
352 p.
ISBN
9789044358469 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zesde deel in Gerritsens serie over rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles uit Boston. Op kerstavond worden ze geroepen bij het verminkte lijk van een jonge vrouw. Ze is onthoofd, haar linkerhand is afgehakt, op de muur staan drie kruisen ondersteboven, met daaronder in spiegelschrift het woord 'peccavi', Latijn voor: 'ik heb gezondigd'. Het onderzoek leidt naar de Mefisto Club, een groepje mensen dat zich bezighoudt met het bestuderen en bestrijden van het 'Kwaad'. Zij zeggen bewijs te hebben dat demonen in mensengedaante op de wereld rondlopen. Meer moorden volgen. In de tweede verhaallijn komt een merkwaardige 15-jarige jongen na de dood van zijn vader bij zijn oom en tante te wonen. Jaren later is zijn nichtje op de vlucht voor hem. Bijzonder spannende, goed geschreven thriller met een intrigerende plot waarin het persoonlijke leven van de twee hoofdpersonen mooi door verhaal en intrige zijn heen gevlochten. In een nawoord van de auteur informatie over de Nefili…Lees verder

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties