Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een pathologe en een rechercheur proberen de brute moord op twee nonnen op te lossen door verband te veronderstellen met een zaak aan de andere kant van de wereld.
Titel
De zondares
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Els Braspenning
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sinner
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2021 | Andere uitgaven
320 p.
ISBN
9789044362534 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rechercheur Jane Rizzolli en patholoog-anatoom Maura Isles uit Boston worden vlak voor Kerstmis naar het klooster 'Onze Lieve Vrouwe van het Goddelijk Licht' geroepen waar twee nonnen op brute wijze zijn neergeslagen. De 20-jarige Camilla is dood, zuster Ursula, pas terug uit het lepradorp in India waar ze werkte, is zwaargewond. Bij de autopsie ontdekt dr. Maura Isles (bijgenaamd Koningin van de Doden) dat de twintigjarige non Camilla net een baby had gekregen. Er vallen nog meer doden die in verband lijken te staan met de gebeurtenissen in het klooster. Een bijzonder spannende, goed geschreven medische thriller met twee sympathieke hoofdpersonen (al bekend uit vorige thrillers van Gerritsen) en veel plastisch beschreven, medische en forensische details (Gerritsen was internist voor ze schrijfster werd). Ook de plot mag er zijn, de lezer wordt geregeld op een dwaalspoor gezet, en de persoonlijke belevenissen van de twee vrouwelijke hoofdpersonen zijn mooi door verhaal en intrige heen…Lees verder

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst, en is geboren als Terry Tom. Ze woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste. Ze heeft de achternaam aangenomen van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, eveneens arts.

Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf Gerritsen haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrill…Lees verder op Wikipedia

Suggesties