Boek
Nederlands

Het aandenken

Tess Gerritsen (auteur), Els Braspenning (vertaler)
Bij een scan blijkt dat in een zogenaamd Egyptische mummie een kogel zit en dat deze mummie dus onmogelijk antiek kan zijn.
Titel
Het aandenken
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Els Braspenning
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The keepsake
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019] | Andere uitgaven
352 p.
ISBN
9789044358445 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zevende thriller in een reeks met patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli in de hoofdrol. In de kelder van het Crispin Museum in Boston is een mummie gevonden. Maura is aanwezig bij de CT-scan die gemaakt wordt. Ze ziet een kogel in het been en doet daarom sectie op de mummie. Het blijkt een vrouw te zijn die jaren geleden vermist is geraakt. Jane en haar partner Frost gaan op onderzoek uit. Al snel duikt een nieuw lijk op, in de achterbak van dr. Josephine Pulcillo, de archeologe van het museum. Welk geheim houdt zij verborgen en welke psychopaat wil haar ook toevoegen aan zijn verzameling? Een spannend verhaal met een sterk begin dat direct de toon zet. Stukje bij beetje wordt het geheim van Josephine ontrafeld en neemt de suspense toe, tot aan het onthullende einde. Een meeslepende thriller van deze auteur die haar werk als arts opzegde om zich, met succes, aan het schrijven te wijden.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst, en is geboren als Terry Tom. Ze woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste. Ze heeft de achternaam aangenomen van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, eveneens arts.

Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf Gerritsen haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrill…Lees verder op Wikipedia

Suggesties