Boek
Engels

The killing place

Ook verschenen als Ice cold

Tess Gerritsen (auteur)

The killing place

Ook verschenen als Ice cold

In de reeks:
Genre:
Wanneer haar vriendin verbrand is gevonden in de buurt van een verlaten bergdorpje, gaat een vrouw op onderzoek uit en ontdekt een afgrijselijk geheim.
Titel
The killing place
Ook verschenen als
Ice cold
Auteur
Tess Gerritsen
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam, 2011 | Andere uitgaves
443 p.
ISBN
9780553820515 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Maura Isles is in Wyoming voor een conferentie. Ze ontmoet een oude vriend en besluit om met hem, zijn dochter en een bevriend echtpaar op een skitrip te gaan. Ze stranden halverwege echter hopeloos op een dicht besneeuwde weg. Als de nacht valt, zoeken de vrienden onderdak in het verlaten bergdorpje Kingdom Come. Er is iets raars aan de hand in dit plaatsje, want de mensen lijken allemaal halsoverkop te zijn vertrokken. Schoenafdrukken in de sneeuw verraden echter toch nog iemands aanwezigheid in het spookdorpje. Dagen later ontvangt Jane Rizzoli het nieuws dat het zwaar verbrande lichaam van haar goede vriendin Maura is gevonden. Jane gaat op zoek naar de waarheid en ontdekt een groot geheim dat diep begraven ligt onder de sneeuw in Kingdom Come. Een goed geschreven en spannend verhaal dat je stevig in zijn greep houdt. Met name het begin is ontzettend meeslepend en je voelt de spanning werkelijk in je keel gieren. Dit is alweer het achtste deel in de Rizolli en Isles reeks. Het boe…Lees verder

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia