Boek
Engels

Last to die

Tess Gerritsen (auteur)
In de reeks:
Genre:
Als de Bostonse rechercheur Jane Rizzoli ontdekt dat drie tieners twee aanslagen hebben overleefd, plaatst zij hen in een beveiligd internaat.
Titel
Last to die
Auteur
Tess Gerritsen
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam, 2013 | Andere uitgaves
442 p.
ISBN
9780553820522 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Van de Chinees-Amerikaanse auteur van veel bestsellers zijn titels met politie-inspecteur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles op tv te zien. In deze thriller krijgt Jane te maken met de moord op de pleegouders van Teddy, die al een aanslag op zijn biologische ouders overleefd heeft. Als blijkt dat ook twee andere tieners voor de tweede maal aan de dood ontsnapt zijn, plaatst zij Teddy bij hen op Evensong, een goed bewaakte kostschool. Zij gaat op zoek naar de link tussen de drie kinderen. Maura brengt haar vakantie op Evensong bij haar pleegzoon Julian door, maar het fort blijkt toch niet zo ondoordringbaar. Door de seriematige aanpak worden de personages en achtergronden van Jane en Maura bekend verondersteld, maar de drie kinderen komen prima uit de verf. De plot zit goed in elkaar, de spanning wordt uitstekend opgebouwd en vastgehouden tot het wat abrupte einde. De vlot geschreven detective heeft veel oog voor (pathologisch) detail. Pocket met normale druk, ruime interlin…Lees verder

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia