Boek
Nederlands
Een vrouwelijke patholoog-anatoom komt door haar vasthoudendheid achter de doodsoorzaak van vermeende overdosis-slachtoffers.
Titel
Meisje vermist
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Uniforme titel
Peggy Sue got murdered
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Girl missing
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2015 | Andere uitgaven
256 p.
ISBN
9789044346299 (paperback) 9789044358728 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De pas gescheiden patholoog-anatoom Kat Novak moet in de fictieve Amerikaanse stad Albion het lijk van een vrouw onderzoeken dat is gevonden in een steeg. Een paar dagen later wordt op dezelfde plaats een tweede vrouw dood gevonden en dan wordt duidelijk dat beide vrouwen zijn overleden aan een overdosis. Er lijkt geen verband te zijn tussen de twee zaken, maar Kat vermoedt dat er meer speelt en met de weinige aanwijzingen die er zijn gaan zowel zij als de rechercheurs Sykes en Ratchet op onderzoek. Een telefoonnummer dat een van de vrouwen bij zich had leidt naar een farmaceutisch bedrijf en een nieuwe gevaarlijke drug. De Amerikaanse interniste (1953) die als bestsellerauteur bekend is door zowel haar medische als haar Rizzoli & Isles thrillers, schreef eerst romantische thrillers. Deze goed vertaalde medische thriller uit 2009 is bloedstollend spannend door een uitstekende plot, veel nieuwe, verassende ontwikkelingen die goed toewerken naar een verrassende ontknoping, heel herkenba…Lees verder

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst, en is geboren als Terry Tom. Ze woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste. Ze heeft de achternaam aangenomen van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, eveneens arts.

Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf Gerritsen haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrill…Lees verder op Wikipedia