Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Wanneer een pathologe geritsel in de koelcel hoort en een lijkzak opent, slaat het 'lijk' plotseling haar ogen op en zaait dood en verderf in het ziekenhuis.
Titel
Verdwijn
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Els Braspenning
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Vanish
Editie
17
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2014 | Andere uitgaves
351 p.
ISBN
9789044343229 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thrillerschrijfster Tess Gerritsen voert in Verdwijn andermaal de vrouwelijke rechercheur Jane Rizolli ten tonele. Deze keer raakt ze op wel erg originele wijze betrokken bij een gijzelingsactie en de moorddadige plannen van een onbekende, mysterieuze vrouw die een schokkende realiteit wereldwijd bekend wil maken.

De toon wordt al meteen gezet in het eerste hoofdstuk, waarin op beestachtige wijze wordt afgerekend met enkele weerspannige Oost-Europese seksslavinnen in een onherbergzaam landschap. Het geweld en de spanning worden dan opgevoerd tot aan een verrassend en beklemmend slot.

Een vrouwenlijk komt in het mortuarium van een ziekenhuis plots weer tot leven, en veroorzaakt een kettingreactie van onvoorziene en tragische gebeurtenissen, met als uiteindelijk gevolg de gijzeling van een aantal ziekenhuispatiënten waaronder de zwangere rechercheur Rizolli. De gijzelnemer weigert contact met politiediensten, maar door middel van een oproep via een lokale radioze…Lees verder
In de proloog vertelt een Oost-Europees meisje hoe ze met mooie verhalen naar de VS en in de gedwongen prostitutie gelokt is. Het verhaal begint vervolgens in een mortuarium in Boston waar patholoog-anatoom Maura Isles in een lijkenzak een nog levende jonge vrouw aantreft. Het is een die ochtend door de brandweer uit het water geviste drenkelinge. Eenmaal in het ziekenhuis herstelt de vrouw snel maar is erg agressief, ze schiet een beveiliger neer met zijn eigen pistool en gijzelt een aantal mensen onder wie de hoogzwangere rechercheur Jane Rizzoli die op het punt staat te bevallen. Wat wil de uit de dood opgestane vrouw en wie is ze? Al gauw bemoeien de FBI (en Jane's echtgenoot FBI-agent Gabriel Dean), de CIA en de regering zich ook met de zaak. Wat is er aan de hand? Bijzonder spannende, goedgeschreven medische thriller met twee sympathieke hoofdpersonen (Maura Isles en Jane Rizzoli), al bekend uit vorige thrillers van Gerritsen. Het verhaal heeft een goede, overtuigende plot en fl…Lees verder

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties