Boek
Nederlands

Een drukke dag voor de warenhuismuisjes

Een drukke dag voor de warenhuismuisjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Muis Lucy woont samen met honderd andere muizen in een warenhuis. Vandaag gaan Bob en Nina trouwen, en Lucy mag het feest organiseren. Ze doet boodschappen en haar vriendjes helpen mee.
Titel
Een drukke dag voor de warenhuismuisjes
Auteur
Thaïs Vanderheyden
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789044816006 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Feesten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zoekboeken zitten in de lift. Ze zijn speels en interactief, kinderen en ouders zijn er dol op — en dus zijn ze vaak ook een commercieel interessante optie voor uitgeverijen. Uiteraard zijn er prachtige kijk- en zoekboeken op de markt, met verschillende gelaagde verhaallijnen, een overvloed aan details waarin je keer op keer nieuwe grapjes blijft ontdekken, of een grafisch of illustratief eigenzinnige vormgeving.
Bij andere boeken ligt de lat iets minder hoog, en dat is ook het geval bij Een drukke dag voor de warenhuismuisjes. Het verhaal draait rond het op handen zijnde huwelijk van muis Bob en muis Nina, een koppeltje uit een muizenkolonie in een supermarkt. Muis Lucy fungeert als wedding planner en heeft nog een heleboel werk voor de boeg. Ze moet zorgen voor eten, drinken, versieringen, muziek… Gelukkig ligt alles wat ze nodig heeft voor het oprapen in het warenhuis.
Lucy troont ons mee langs de verschillende afdelingen (de fruitafdeling, de banket…Lees verder
Groot formaat prentenboek met een vriendelijk en grappig verhaal over wel honderd muizen die in een warenhuis wonen. Vandaag wordt een drukke dag omdat twee muizen gaan trouwen en er veel georganiseerd moet worden voor het feest. Iedereen helpt! Met boodschappenlijstjes gaan ze het warenhuis in voor benodigdheden. Zo gaan ze langs afdelingen met o.a. groenten, fruit, vleeswaren, kaas, vis, pizzeria, gebak, muziekinstrumenten en kapsalon. Alles stiekem, want niemand mag hen zien. In de eenvoudige tekst worden steeds directe vragen aan de lezer gesteld zoals: 'Vind jij de pepermolen?', 'Wat vind jij het lekkerst?' of 'Waar ligt Fillemon te dutten?' Behalve op de eerste twee bladzijden is de tekst speels weergegeven op stukjes gelinieerd papier. Op de dubbele paginagrote illustraties is veel te zien. Zo zijn er muizen die vruchtensap maken, de taart opbouwen, naar de kapper gaan, muziek maken en...feest vieren. Eén muis valt op: Fillemon, die overal slaapt. De gedetailleerde afbeeldingen…Lees verder

Een drukke dag voor de warenhuismuisjes

'Een drukke dag voor de warenhuismuisjes' is een bijzonder geslaagde combinatie van een prentenboekverhaal en een leerrijk zoekboek.
De leuke tekeningen beslaan steeds twee pagina's en zitten boordevol grappige details. De figuren zijn niet met een zwarte lijn omrand. Deze techniek en het gebruik van zachte en heldere kleuren geven de tekeningen een warm en vrolijk karakter.
'Een drukke dag voor de warenhuismuisjes' vertelt het verhaal van muis Bob en muis Nina die gaan trouwen en van muis Lucy die samen met de andere muisjes het feest voorbereidt. De muisjes wonen in het warenhuis en spelenderwijs komen alle afdelingen van een warenhuis aan bod: de afdeling fruit en groeten, de afdeling brood en banket, de speelgoedafdeling, ...
De tekst is als het ware neergeschreven op een boodschappenlijstje. De cursief gedrukte tekst duidt op interactie. Dit maakt het voor de voorlezer visueel duidelijk dat de kinderen bepaalde voorwerpen moeten zoeken. De kinderen moeten bijvoo…Lees verder