Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De doge-ring van Venetië

Thea Beckman (auteur)
+1
De doge-ring van Venetië
×
De doge-ring van Venetië De doge-ring van Venetië

De doge-ring van Venetië

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Een novice in een klein klooster in de Kempen gaat samen met een monnik naar het 14e eeuwse Venetie͏̈ om daar een relikwie te kopen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Venetië
Titel
De doge-ring van Venetië
Auteur
Thea Beckman
Taal
Nederlands
Editie
9
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2014 | Andere uitgaves
205 p. : ill.
ISBN
9789060699539 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze historische jeugdroman wordt in zeventien hoofdstukken verhaald hoe novice Thomas samen met de 'wereldse' monnik Matthias een relikwie gaat kopen in de republiek Venetië, eind 14e eeuw. De eerste zeven hoofdstukken vertellen over hun moeilijke reis van de Belgische Kempen, via Maastricht, Keulen, Mainz, Augsburg, München, Verona naar Venetië. De volgende negen hoofdstukken vertellen over de harde, mysterieuze wereld in de rijke stad Venetië waar andere regels en wetten heersen. Vooral hier worstelt Matthias met zijn gevoelens. Het laatste hoofdstuk beschrijft de thuiskomst met de relikwie. Qua indeling (zeventien hoofstukken staan voor zeventien belevenissen), opzet (voor- en achterin een zwart-witte overzichtstekening van respectievelijk hun reis en Venetië) en taalgebruik (vertellend) identiek aan de andere romans van de schrijfster. Geen illustraties, bijpassend omslag. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Thea Beckman

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Polygoon Hollands Nieuws

Thea Beckman, pseudoniem van Theodora (Thea) Beckmann-Petie (Rotterdam, 23 juli 1923 – Bunnik, 5 mei 2004), was een Nederlandse schrijfster van (historische) kinder- en jeugdboeken en verhalen.

Levensloop

De schrijfster trouwde in 1945 met Dirk Hendrik Beckmann (1912-1993), met wie ze twee zoons en een dochter kreeg. Ze gebruikte de schrijversnaam Thea Beckman op verzoek van haar uitgever, die de naam Beckmann te Duits vond overkomen.

Beckman is sociale psychologie gaan studeren aan Universiteit Utrecht toen haar kinderen het huis uit gingen. Ze studeerde naar eigen zeggen vooral om haar frustraties op te ruimen. Ze vond het als kind al heerlijk om naar school te gaan. Maar door de economische crisis van de jaren dertig kwam haar vader zonder werk en daarna brak de Tweede Wereldoorlog uit. Ze was blij dat ze alsnog gestudeerd had. Ze koos voor sociale psychologie omdat het vooral veel theorie betreft. Dit was qua t…Lees verder op Wikipedia