Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De dierenkliniek

Thea Stilton (auteur), Barbara Pellizzari (illustrator), Valeria Brambilla (illustrator)
De Thea Sisters vinden een gewond vosje. Daardoor maken ze kennis met dierenarts Olivia. Ze gaan haar helpen in de dierenkliniek. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De dierenkliniek
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Barbara Pellizzari Valeria Brambilla
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Cinque cuccioli da salvare
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2019 | Andere uitgaven
117 p. : ill.
ISBN
9789085922568 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Thea Sisters, vijf studentes, zijn fan van Thea Stilton, journalist bij 'De Wakkere Muis’, de krant van Muizeneiland. Deze ‘muizinnen’ zitten op het Topford College waar zich allerlei zaken afspelen die vrouwelijke studenten flink bezighouden. De vijf worden aan het begin van het boek voorgesteld. Behalve hun muizensnuitjes doet niets denken aan een dier; hun kleding, omgeving en belevenissen zijn die van meisjes op een Amerikaans college. Wel wordt 'kop' gezegd in plaats van 'hoofd'. Het verhaal over de Thea Sisters die gaan helpen in een dierenkliniek, is oppervlakkig en de stijl is matig. Bijzonder is de lay-out: op de stevige bladzijden heeft de tekst veel ruimte; veel woorden en soms hele zinnen zijn in kleur en in een verschillend, vet en groot lettertype gedrukt. De veelkleurige tekeningen zijn cartoonachtig. Een plattegrond van het eiland en van het collegeterrein ondersteunen het verhaal. Tiende deel van de uit Italië afkomstige populaire serie 'Het leven op Topford'*, een…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia