Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De heks van vuur en vlam

Thea Stilton (auteur), Silvia Bigolin (illustrator), Manon Smits (vertaler)
+1
De heks van vuur en vlam
×
De heks van vuur en vlam De heks van vuur en vlam
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Pyrea, de Heks van Vuur en Vlam, steekt het Weelderige Woud waar prinses Yara woont in brand. Yara zal het tegen haar op moeten nemen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
De heks van vuur en vlam
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Silvia Bigolin
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Strega delle fiamme
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015 | Andere uitgaven
273 p. : ill.
ISBN
9789085923244 (paperback) 9789085923138 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat in 'De Heks van Eb en Vloed'*, het eerste deel van deze serie, de Heks van Eb en Vloed is verslagen, moet nu de strijd worden aangebonden met Pyrea, de Heks van Vuur en Vlam, een van de andere zeven Grauwe Heksen die het Grote Rijk aan hun magie willen onderwerpen. Pyrea steekt het Weelderige Woud waar prinses Yara woont in brand, terwijl elders de aanval wordt ingezet door serpentdraken. Deze aanslagen kunnen nog worden afgeweerd, maar de bewoners van het Grote Rijk zijn daarmee bepaald nog niet van Pyrea af. Ook in dit deel van de eposachtige serie 'De heksen van Fantasia' wemelt het van de gewichtige namen en wordt er veel opgezwollen taal gebruikt. De feitelijke inhoud is echter nogal mager. Het verhaal is niet vrij van uitleggerij en stereotiepe reacties. Hier en daar zijn wat losse elementen geleend uit andere succesverhalen, zoals de versteende wezens uit de serie de Kronieken van Narnia. Opnieuw is veel aandacht besteed aan de vorm van het boek dat, mede door de aanwezig…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia