Daisy
Nederlands

De heks van vuur en vlam

Thea Stilton (auteur)
+1
De heks van vuur en vlam
×
De heks van vuur en vlam De heks van vuur en vlam

De heks van vuur en vlam

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Pyrea, de Heks van Vuur en Vlam, steekt het Weelderige Woud waar prinses Yara woont in brand. Yara zal het tegen haar op moeten nemen.
Onderwerp
Heksen
Titel
De heks van vuur en vlam
Auteur
Thea Stilton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Strega delle fiamme
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
4:40
Oorspr. uitgever
De Wakkere Muis
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a442922

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nadat in het eerste deel van deze serie de Heks van Eb en Vloed is verslagen, moet nu de strijd worden aangebonden met Pyrea, de Heks van Vuur en Vlam, een van de andere zeven Grauwe Heksen die het Grote Rijk aan hun magie willen onderwerpen. Pyrea steekt het Weelderige Woud waar prinses Yara woont in brand, terwijl elders de aanval wordt ingezet door serpentdraken. Deze aanslagen kunnen nog worden afgeweerd, maar de bewoners van het Grote Rijk zijn daarmee bepaald nog niet van Pyrea af. Ook in dit deel van de eposachtige serie 'De heksen van Fantasia*' wemelt het van de gewichtige namen en wordt er veel opgezwollen taal gebruikt. De feitelijke inhoud is echter nogal mager. Het verhaal is niet vrij van uitleggerij en stereotype reacties. Hier en daar zijn wat losse elementen geleend uit andere succesverhalen, zoals de versteende wezens uit de serie de Kronieken van Narnia. Opnieuw is veel aandacht besteed aan de vorm van het boek dat, mede door de aanwezige romantiek, zeker aantrekkel…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia