Daisy
Nederlands

De heks van weer en wind

Thea Stilton (auteur), Manon Smits (vertaler), Pieter van der Drift (vertaler)
Heksen van Fantasia 4 - De prinsessen Yara en Samah zitten opgesloten in het kasteel van de Grauwe Heksen. Om hun zieke zus, IJsprinses Nives, te helpen moeten ze het eerst opnemen tegen de wrede Tempestia, de Heks van Weer en Wind. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
De heks van weer en wind
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Strega delle tempeste
Editie
2
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
04:42
Oorspr. uitgever
De Wakkere Muis
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a443692

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De koning van het Grote Rijk heeft magie verbannen, waardoor de heksen zijn grote vijanden zijn. Zij doen er alles aan om het Rijk te verwoesten. Intussen doen de twee gevangen prinsessen hun uiterste best om achter de geheimzinnige ziekte van hun zus Nives te komen. Maar of ze de wrede en doortrapte Tempestia kunnen verslaan... Vierde deel uit de serie 'Heksen van Fantasia'* waarin de lezer te maken krijgt met vreemde, wrede en magische wezens. In redelijk vlotte stijl geschreven, maar vol met de meest moeilijk uit te spreken namen. Regelmatig wordt er teruggegrepen naar eerdere delen, wat niet altijd verhelderend werkt. Gedrukt in een blauwe letter. De vele blauwgetinte illustraties zijn verschillend in grootte. De hoeken van de bladzijdes zijn ook geïllustreerd, wat aan de buitenkant te zien is. In het midden is een kleurenkatern op glanzend papier ingevoegd over het leven en karakter van heks Tempestia. Voorin de namen van de zeven Grauwe Heksen, hun krachten en plaats in het kast…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia