Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Onrust op de manege

Thea Stilton (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler), Chiara Balleello (illustrator)
De Thea Sisters ontmoeten een stel paardenfokkers met een eigen manege. In hun vrije tijd gaan ze helpen op de ranch. Maar dan blijkt iemand de boel te saboteren. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Onrust op de manege
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Illustrator
Chiara Balleello
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Un tesoro di Cavallo
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
117 p. : ill.
ISBN
9789085923534 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijf muizenvriendinnen, allemaal afkomstig uit een ander werelddeel, studeren aan het Topford College op Walviseiland en willen net als Thea Stilton (zus van Geronimo) journalist worden. In dit deel ontmoeten de Thea Sisters een stel paardenfokkers met een eigen manege. De vriendinnen bieden aan om in hun vrije tijd te komen helpen op de ranch. Maar dan blijkt iemand de boel te saboteren. Zeventiende deel uit de serie ‘Het leven op Topford’*. Eenvoudig, chronologisch verteld verhaal opgebouwd uit korte hoofdstukken. De tekst is uitgevoerd in de inmiddels bekende uitbundige lay-out met tekeningen en tekst in verschillende lettertypen en kleuren. Voorin worden de muizenvriendinnen voorgesteld, achterin plattegronden van Walviseiland en het kasteelachtige schoolgebouw. Omslag en binnenwerk zijn full colour uitgevoerd. Toegankelijk verhaal dat vooral meisjes aan zal spreken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia