Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Topsport op Topford

Thea Stilton (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler), Chiara Balleello (illustrator)
Op Topford worden de Walvisspelen georganiseerd. Helaas zijn een paar onsportieve knaagsters tot alles bereid om het podium te halen... Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Sport
Titel
Topsport op Topford
Auteur
Thea Stilton
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Illustrator
Chiara Balleello Barbara Pellizzari
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Campionesse si diventa!
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
117 p. : ill.
ISBN
9789085923527 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijf muizenvriendinnen, allemaal afkomstig uit een ander werelddeel, studeren aan het Topford College op Walviseiland en willen net als Thea Stilton (zus van Geronimo) journalist worden. In dit deel worden op Topford de Walvisspelen georganiseerd. Dit is een sportevenement met verschillende onderdelen als schermen, ritmische gymnastiek en schoonspringen. Helaas zijn een paar onsportieve knaagsters tot alles bereid om het podium te halen... Zestiende deel uit de serie ‘Het leven op Topford’*. Eenvoudig, chronologisch verteld verhaal opgebouwd uit korte hoofdstukken. De tekst is uitgevoerd in de inmiddels bekende uitbundige lay-out met tekeningen en tekst in verschillende lettertypen en kleuren. Voorin worden de muizenvriendinnen voorgesteld, achterin plattegronden van Walviseiland en het kasteelachtige schoolgebouw. Omslag en binnenwerk zijn full colour uitgevoerd. Toegankelijk verhaal dat vooral meisjes aan zal spreken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton

Suggesties