Boek
Italiaans

Viva flamenco

Thea Stilton (auteur), Chiara Balleello (illustrator), Daniele Verzini (illustrator)
De Thea Sisters gaan op vakantie naar Spanje. Een mysterieuze diefstal zorgt ervoor dat hun vakantie uitloopt op en spannende achtervolging. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
DET, Avonturenverhalen, Detectives
Titel
Viva flamenco
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Chiara Balleello Daniele Verzini
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Italiaans, Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Missione "Flamenco"
Editie
2 ed.
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2016
176, [50] p. : ill.
ISBN
9789085922308
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Thea Sisters gaan op vakantie naar Spanje om een spetterend feest bij te wonen. Maar al gauw zorgt een mysterieuze diefstal ervoor dat hun vakantie uitloopt op en spannende achtervolging. Vijftiende deel over de Thea Sisters*. De tekst is eenvoudig in korte zinnen met dialoog, maar het verrassende zit hem vooral in de manier waarop het avontuur wordt gebracht in een afwisselende lay-out en een grappige typografie: verschillende, gekleurde lettertypen dansen over de pagina's, terwijl allerlei extra's daar tussendoor zijn opgenomen. Zo wordt de lezer gevraagd mee te zoeken naar oplossingen en staan er allerlei korte stukjes informatie tussen het verhaal door over Spanje. Achterin nog enkele bladzijden over o.a. flamenco, recepten en wat spelletjes en puzzels. Vlotte, stripachtige tekeningen vullen daarbij alle bladzijden van het boek. Een populaire uitgave die meisjes zeker zal aanspreken. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia