Boek
Nederlands

Heksje Trees heeft hoogtevrees

Theo Olthuis (auteur), Jenny Bakker (illustrator)
+1
Heksje Trees heeft hoogtevrees
×
Heksje Trees heeft hoogtevrees Heksje Trees heeft hoogtevrees
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het kleine heksje Trees durft niet op haar bezemsteel te vliegen, omdat het zo hard en zo hoog gaat. Om zich toch te kunnen verplaatsen, moet ze iets anders verzinnen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Heksje Trees heeft hoogtevrees
Auteur
Theo Olthuis
Illustrator
Jenny Bakker
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[23] p. : ill.
ISBN
9789044808964
Plaatsingssuggestie
Fantasiefiguren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het kleine heksje Trees durft niet op een bezemsteel te vliegen, omdat dat zo hard en vooral zo hoog gaat. Om zich toch te kunnen verplaatsen, moet ze iets anders verzinnen. Vrolijk gekleurd, stevig prentenboek met tekst op rijm (aabb) van auteur (1941) die bekend is van gedichten en toneel voor kinderen en volwassenen, en van liedjes en scènes voor Sesamstraat, Klokhuis en Koekeloere. De zinnen zijn eenvoudig en bestaan uit twee tot vier regels per dubbele pagina. De tekst is soms door de illustratie afgedrukt, maar staat duidelijk leesbaar in een groot lettertype met schreef. De fleurige aquarellen lopen door over twee naast elkaar liggende pagina’s. Het is erg leuk dat er op deze illustraties naast het verhaal van het heksje nog meer te ontdekken valt, zonder dat hierover iets in de tekst vermeld staat. Zo komen er op elke pagina ook een poes en een muis voor, die van alles beleven met het heksje. Daarmee is het naast een leuk voorleesboek ook een heel leuk boek om te bekijken. Van…Lees verder

Heksje Trees heeft hoogtevrees

“Er was eens een heks, ze heette Trees. Ze had vaak last van hoogtevrees.” Zo begint dit geestige prentenboek over een vindingrijk heksje dat niet van grote hoogten houdt. Daar heeft ze vooral last van als ze op haar bezemsteel rondvliegt. Niets kan haar helpen en daarom ruilt ze haar bezem in voor een fiets. Voor haar kat is het even wennen, maar na wat oefenen leert Trees al snel fietsen. De tekst beperkt zich tot enkele regeltjes per dubbele bladzijde en staat op rijm. De illustraties ogen op het eerste gezicht nogal schreeuwerig, maar er zijn leuke details in terug te vinden. Ze stellen Trees voor die vecht met haar bezem en regelmatig te pletter slaat. Zij en haar kat moeten dan door de dokter opgelapt worden. Na een ommekeer in het verhaal, volg je het geworstel met de fiets tot ze het fietsen onder de knie heeft. Een leuk boekje dat leert dat je creatief moet zijn als je een oplossing zoekt voor je problemen.


Over Theo Olthuis

Theo Olthuis (Amsterdam, 10 september 1941) is een Nederlandse schrijver en dichter.

Biografie

Olthuis werd geboren in Amsterdam en groeide daar op, en woonde daar tot in 1998. Toen verhuisde hij naar Bergen. Olthuis is onderwijzer geweest en thans dramadocent. Vanaf 1978 schrijft hij teksten – zowel voor kinderen als volwassen – voor theater en televisie. Daarnaast schrijft hij liedjes en gedichten.
In 1980 debuteerde hij als dichter met de bundel De jongste dag bij Literaire Uitgeverij De Beuk. In 1984 verscheen zijn eerste bundel kindergedichten “Een hele grote badkuip vol” bij Em. Querido's Uitgeverij. Sindsdien verschenen vele bundels met kindergedichten. In 2007 stelde hij een bloemlezing samen uit al de eerder verschenen kindergedichten getiteld In je hoofd kun je alles (Uitgeverij Holland).
Theaterteksten schreef hij onder andere voor Theater Splinter, Theater Spoenk, Platform Gelderland en Theate…Lees verder op Wikipedia

Suggesties