Dvd
Meertalig

L'Empire du silence (The empire of silence)

Thierry Michel (regisseur)

L'Empire du silence (The empire of silence)

Genre:
Het verhaal van de Democratische republiek Congo, dat vele jaren verscheurd wordt door oorlogen waar niet over gesproken wordt.
Bevat
Disc 1 L'Empire du silence
Disc 2 The empire of silence
Titel
L'Empire du silence (The empire of silence)
Regisseur
Thierry Michel
Taal
Meertalig
Uitgever
Cinéart, 2021
2 dvd-video's
Speelduur
109 min.
Aantekening
Frans en Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5051083184915
Plaatsingssuggestie
Congo-Kinshasa 945.6 (SISO) Landen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Democratische Republiek Congo (Congo-Kinshasa) wordt al vijfentwintig jaar verscheurd door een oorlog die grotendeels genegeerd wordt door de media en de internationale gemeenschap. Het aantal slachtoffers loopt in de honderdduizenden, zo niet miljoenen. De daders van deze misdaden zijn ontelbaar: rebellenbewegingen, maar ook legers, die van Congo en de buurlanden. Ze lijken allemaal geobsedeerd te zijn door macht en geld en denken dat ze ongestraft en onverschillig de rijkdommen van Congo kunnen nemen. IMDb score: 7.3/10.

Over Thierry Michel

Thierry Michel (Charleroi, 13 oktober 1952) is een Belgisch filmregisseur. Hij maakt vooral politieke en sociale documentaires.

Filmografie

  • L'Empire du Silence (2022)
  • L'homme qui répare les femmes (2015)
  • L'affaire Chebeya (2012)
  • Katanga Business (2009)
  • Congo River (2005)
  • Iran, sous le voile des apparences (2003)
  • Mobutu, roi du Zaïre (1999)
  • Donka, radioscopie d'un hôpital africain (1996)
  • Nostalgies post coloniales (1995)
  • Les Derniers Colons (1995)
  • Somalie, l'humanitaire s'en va-t'en-guerre (1994)
  • La grâce perdue d'Alain Van der Biest (1993)
  • Zaïre, le cycle du serpent (1992)
  • À Fleur de terre (1990)
  • Gosses de Rio (1990)
  • Issue de secours (1987)
  • Hôtel particulier (1985)
  • Hiver 60 (1982)
  • Chronique des Saisons d'Acier (1982)
  • Pays Noir, Pays Rouge (1975)
  • P…Lees verder op Wikipedia