Boek
Nederlands

Benno en zijn broertje

Thierry Robberecht (auteur), Philippe Goossens (illustrator)
+1
Benno en zijn broertje
×
Benno en zijn broertje Benno en zijn broertje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hondje Benno is erg blij met zijn nieuwe babybroertje, maar als hij merkt dat alle aandacht naar zijn broertje uitgaat, vindt hij dat helemaal niet leuk. Prentenboek met paginagrote illustraties in sprekende warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Benno en zijn broertje
Auteur
Thierry Robberecht
Illustrator
Philippe Goossens
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789044808940
Plaatsingssuggestie
Gezinsuitbreiding (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hondje Benno krijgt een broertje en is daar aanvankelijk erg blij mee. Wanneer zijn ouders zich enkel nog maar om Benjamin lijken te bekommeren, slaat die blijdschap om in jaloezie. Pas bij Benjamins eerste woordje, 'Benno', slaat zijn jaloezie om in trots en wanneer Benjamin een tekening van hem maakt helemaal! Benno mag mama steeds meer helpen met Benjamins verzorging. Wanneer moeder haar zoontjes vertelt dat ze een zusje krijgen, zijn ze allebei oprecht blij, al weet Benno dat het niet altijd gemakkelijk zal zijn. Zeer herkenbaar en aandoenlijk verhaal over de jaloezie die kan optreden bij de geboorte van een zusje of broertje. Bijna vierkant prentenboek met grote kleurenillustraties die elke rechterpagina beslaan. Ze verduidelijken het verhaal en geven heel subtiel de gevoelens van Benno weer. De tekst, die op de linkerpagina’s staat, laat zich goed voorlezen. Enkele woorden zijn vetgedrukt en nodigen uit tot samen praten en uitleg. Gedrukt op een gladde, stevige papiersoort. Zesd…Lees verder

Benno en zijn broertje

Eerst is Benno heel erg blij met zijn broertje, maar als dan blijkt dat papa en mama veel minder tijd voor hem hebben omdat ze zoveel met de baby bezig zijn, wordt Benno jaloers. Hij ziet het niet meer zitten. Oma probeert hem gerust te stellen, en na een tijdje, als Benjamin wat groter wordt, leert hij dat een klein broertje hebben ook leuke kanten heeft. Als mama aankondigt dat ze een zusje krijgen, neemt Benno zich voor aan Benjamin uit te leggen dat hij niet jaloers hoeft te zijn ... Een erg herkenbaar verhaal over het krijgen van een broertje of een zusje, in de ik-vorm, en dus vanuit het perspectief van een kind. Maar ook in dit Benno-boek vind ik de tekst nogal zwaar op de hand. Het taalgebruik past gewoon niet bij een kleuter: Op een dag flap ik eruit dat ik jaloers ben op mijn broertje. Ik heb nergens meer zin in: ... of Ik was zo verrast dat ik er kippenvel van kreeg. De tekst – vier tot negen regels lang – staat groot gedrukt op de linkerpagina, rechts vind je steeds een pa…Lees verder

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657

Suggesties