Strip
Nederlands
Yasmine Giggs is een jonge criminologe die de daders van rituele moorden achternazit. Stilaan wordt echter duidelijk dat zij zelf bij de moorden betrokken is. Terwijl Yasmine Giggs vastzit in de gevangenis van Catalina, pleegt een jong meisje moorden in haar naam. Zo wordt het wel heel moeilijk om haar onschuld te blijven volhouden. Zelfs haar vrienden laten haar in de steek. In dit derde deel tro
Titel
Demon
Scenarist
Thierry Robberecht
Illustrator
Alberto Pagliaro
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Démon
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2004
46 p. : ill.
ISBN
90-303-8752-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jonge vrouw zit ten onrechte in een gevangenis waar de bewaaktsters een sadistisch bewind voeren. Een medegevangene helpt haar te ontsnappen, maar komt om het leven door een demonische man die het op de hoofdpersoon en haar omgeving heeft voorzien. In deze strip, het derde deel van een serie, is meer nog dan in voorgaande delen onduidelijk op welke wijze de verwikkelingen in elkaar zitten. Niet alleen is er sprake van een duivelse figuur, ook andere personages zijn regelmatig door demonen bezeten. Uiteindelijk draait alles om de schuldvraag van een bepaalde familie; hoe verder er echter gegraven wordt, hoe meer de bewijzen zich lijken op te stapelen. Helder getekende strip met occulte inslag. De tekenaar is erg verdienstelijk, maar de complexiteit van het verhaal maakt de strip niet echt gemakkelijk leesbaar. Bij voorkeur in samenhang te lezen met voorgaande delen.

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657
Lees verder op Wikipedia