Boek
Nederlands

So Thijs : tips, tips en nog meer tips

Thijs Willekes (auteur)
+1
So Thijs : tips, tips en nog meer tips
×
So Thijs : tips, tips en nog meer tips So Thijs : tips, tips en nog meer tips

So Thijs : tips, tips en nog meer tips

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tips van de visagist Thijs Willekes over make-up, haar en styling. Kleurrijke uitgave met spiraalband en getekende illustraties. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
So Thijs : tips, tips en nog meer tips
Auteur
Thijs Willekes
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2011
144 p. : ill.
ISBN
9789048809004 (hardback)
Plaatsingssuggestie
615.4 (SISO) Lichaam - Lichaamsverzorging (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

So Thijs is de naam van een programma op RTL-televisie dat inmiddels is afgelopen. Deze gids, de spin-off ervan, bevat tips van de gelijknamige visagist op het gebied van make-up, haar en styling. De kleurrijke gids is ingedeeld in hoofdstukken over huid, haar, ogen, mond, handen en voeten en kleding. 'Je eigen schoonheid en stijl zit als een schatkist in jezelf verborgen, nu is het alleen nog zaak even de sleutel te vinden', aldus de auteur. De gids belooft beautygeheimen maar de tips zijn niet echt onderscheidend. Daarmee is deze uitgave vergelijkbaar met diverse andere die recent zijn verschenen. Wel opvallend is de vormgeving met grote ringband waardoor de gids lijkt op een kalender of agenda. Onhandig is dat je door de 'dwarsligging' halverwege niet meer weet waar je bent. De hippe, kleurige getekende illustraties spreken jonge meiden zeker aan. Een leuk bladerboekje voor de doelgroep, kortom. De auteur, Thijs Willekes, is bekend van tv en noemt zichzelf beautycoach. Bevat lijst…Lees verder

Over Thijs Willekes

CC BY 2.0 - Foto van/door [2]

Thijs Willekes (Heemstede, 26 januari 1977) is een Nederlandse visagist en televisiepresentator.

Biografie

Na diverse opleidingen begon Willekes al snel te werken achter de schermen van televisieprogramma's en tijdschriften. In 2006 en 2007 nam hij de taak als visagist op zich in het RTL 4-programma LookingGood. In 2008 was hij te zien in Passion for Fashion, een modeprogramma van Net5. In datzelfde jaar was Willekes tevens te zien in Holland's Next Top Model, een modellenwedstrijd van RTL 5. Ook was hij eind 2008 jurylid, visagist en coach in Miss & Mrs Perfect, wederom een modellenprogramma van RTL 5. In 2009 werkte hij mee aan Wat je ziet ben je zelf. Sinds 2010 presenteert hij So Thijs.

Willekes is sinds 2006 het gezicht van ICI PARIS XL. Ook gaf hij samen met John Kattenberg een aantal jaar les aan de House of Orange make-up school.

Ook heeft Willekes drie DVD'…Lees verder op Wikipedia