Boek
Nederlands

Stan Bolivan en de draak

Thomas Berger (auteur), Ronald Heuninck (illustrator)
+1
Stan Bolivan en de draak
×
Stan Bolivan en de draak Stan Bolivan en de draak
Doelgroep:
Alle leeftijden
Genre:
In dit Roemeense sprookje zijn Stan Bolivan en zijn vrouw gelukkig met hun tweeëntwintig kinderen. Maar hoe ze aan eten moeten komen, is een groot probleem. Tot Stan Bolivan de wijde wereld intrekt en zijn slimheid meer dan voldoende blijkt om de kracht van de draak te bedwingen.
Titel
Stan Bolivan en de draak / verteld door Berger, Thomas ; geill. door Heuninck, Ronald
Auteur
Thomas Berger
Illustrator
Ronald Heuninck
Taal
Nederlands
Uitgever
Zeist: Christofoor, 1992
[28] p. : ill.
ISBN
90-6238-483-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Thomas Berger

Thomas Louis Berger (Cincinnati, 20 juli 1924 – Nyack (New York) , 13 juli 2014) was een Amerikaans schrijver. Hij schreef meer dan 20 romans over uiteenlopende onderwerpen. Zijn meest bekende werk is de historische schelmenroman Little Big Man uit 1964, die verfilmd werd met Dustin Hoffman in de hoofdrol.

Berger was een van de langst levende schrijvers die in de Tweede Wereldoorlog had gediend. Hij was in het Amerikaanse leger van 1943 tot 1946. Zijn ervaringen in Duitsland in die periode gebruikte hij voor zijn debuut Crazy in Berlin. Nadien studeerde hij eerst aan de universiteit van Cincinnati en later aan de Columbia-universiteit in New York. Op een workshop voor schrijvers aan de New School for Social Research ontmoette hij onder meer Jack Kerouac, Mario Puzo en de kunstschilderes Jeanne Redpath, met wie hij trouwde.

Tot zijn romans behoren de autobiografische "Reinhart"-boeken en The Feud, over een familievete in het Middenwesten va…Lees verder op Wikipedia