Boek
Nederlands

De verschrikkelijke sneeuwman

Thomas Brezina (auteur), Caroline Kintzel (illustrator), René Van Veen (vertaler)
+1
De verschrikkelijke sneeuwman
×
De verschrikkelijke sneeuwman De verschrikkelijke sneeuwman
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Patrick traint in Oostenrijk voor het jeugdkampioenschap snowboarden. Daar ontdekken Luuk en Birgit geheimzinnige voetsporen in de sneeuw. Er gebeuren meer mysterieuze dingen, zo heeft iemand een bedreiging geschreven op de spiegel in Birgits hotelkamer. Het Tiger-team gaat op onderzoek uit.
Onderwerp
Mysteries
Leesniveau
AVI 9, AVI E6
Titel
De verschrikkelijke sneeuwman
Auteur
Thomas Brezina
Illustrator
Caroline Kintzel
Vertaler
René Van Veen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Unsichtbare Ungeheuer
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2012
131 p. : ill. + decoder
ISBN
9789021670362 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Terwijl Patrick hard traint voor het jeugdkampioenschap snowboarden ontdekken Birgit en Luuk sporen in de sneeuw van iets dat lijkt op een monster. De sporen zijn niet het enige wat het Tiger-Team bezighoudt. Birgit krijgt een kamer die eigenlijk voor iemand anders bestemd was en krijgt een bedreiging en wat later ook een geheimzinnige envelop. Patrick verdenkt dan weer zijn concurrent van een sabotagepoging. Wat doen de geweren in de verlaten berghut? En dan is er ook nog Valerie, de dochter van de hoteluitbaatsters. Ze werkt duidelijk tegen haar zin in het hotel. In De verschrikkelijke sneeuwman zitten verschillende verhaallijnen, maar niet alles wordt uitgewerkt, laat staan verklaard. Waarom deed iemand een laxeermiddel in Patricks drankje? Tot dan toe concentreerde hij zich enkel op skiën.
In het boek heiligt het doel de middelen. Valerie en haar vriend proberen met een ontploffing een lawine te veroorzaken. Ook al kunnen hierbij skiërs in de problemen geraken, toch v…Lees verder
Het Tiger-team ontdekt geheimzinnige sporen bij de rand van de piste. Patrick, Birgit (Biggie) en Luuk gaan op onderzoek uit en tegelijkertijd vinden er bizarre voorvallen plaats op Biggies hotelkamer, die oorspronkelijk voor iemand anders bestemd was. Er is op haar spiegel geschreven en er verdwijnen spullen. Patrick wordt zelfs bijna vergiftigd. Tiende zaak voor het Tiger-team*. Het boek bevat een decoder aan een leeslint die de gecodeerde boodschappen ontcijfert. De lezer wordt actief bij het verhaal betrokken door vragen en (gecodeerde) opdrachten. De 21 hoofdstukken zijn voorzien van meerdere, wat clichématige illustraties in grijstinten die weinig aan het verhaal toevoegen. Achterin staan nog wat speurtips van het Tiger-team en wat cases om te oefenen. Op het omslag zit het Tiger-team, angstig kijkend naar een ijsmonster, in een skigondel. Voor liefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Suggesties