Boek
Engels

Far from the madding crowd

Thomas Hardy (auteur), Michael Slater (inleider)
Het leven van gewone mensen met hun lief en leed in het Engelse district Wessex in de tweede helft van de 19e eeuw.
Titel
Far from the madding crowd
Auteur
Thomas Hardy
Inleider
Michael Slater
Taal
Engels
Uitgever
New York: Knopf, 1991 | Andere uitgaven
XXXVI, 442 p. : ill.
ISBN
9781857150216 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het leven van gewone mensen, met hun vreugde en verdriet, in het Engelse district Wessex in de tweede helft van de vorige eeuw. Een vrouw wordt begeerd door drie mannen van wie er een haar wint nadat geweld en moord de beide anderen hebben geëlimineerd. Opnieuw uitgegeven klassiek Engels verhaal in pocketvorm; kleine letter.

Over Thomas Hardy

Thomas Hardy (Higher Bockhampton, 2 juni 1840 – aldaar, 11 januari 1928) was een Engels naturalistisch romanschrijver en dichter uit het Victoriaans tijdperk en de vroege 20e eeuw. In zijn poëzie alsmede zijn romans klinkt echter ook een sterk Romantische ondertoon door. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grote schrijvers uit de Engelse literatuur.

Levensloop

Hardy werd geboren in Higher Bockhampton bij Dorchester in het graafschap Dorset, als zoon van een steenhouwer en volgde van 1862 tot 1867 een opleiding tot architect. Na enige jaren als architect te hebben gewerkt, besloot hij zich geheel toe te leggen op het schrijven. In zijn werk put hij regelmatig uit deze achtergrond en ervaring. Hij begon met het schrijven van poëzie, maar ging na zijn huwelijk over op proza om hiermee de kost te verdienen.

Tussen 1871 en 1895 schreef hij dertien romans. Zijn eerste werk, The Poor Man and the Lady, werd geweig…Lees verder op Wikipedia