Boek
Nederlands

Onzichtbare boeken

Geschiedenis van de in 2009 opgerichte Nederlandse literaire uitgeverij Babel & Voss.
Titel
Onzichtbare boeken
Auteur
Thomas Heerma van Voss
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Babel & Voss, 2014
48 p.
ISBN
9789490950101 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 2009 richtten Reinjan Mulder, zijn zoon Daniël van der Meer en Daan Heerma van Voss een uitgeverij op: Babel & Voss Uitgevers. Daan hield er al snel mee op en zo kwam zijn broer Thomas als redacteur ‘in dienst’ (zonder salaris). In vier jaar tijd werden acht boeken uitgegeven. Mulder, de oudste van het stel en met ervaring als uitgever, betaalde alles. Thomas Heerma van Voss publiceert nu een geestig boekje dat tegelijk als jubileumgeschenk (vijfjarig bestaan) en als requiem gelezen kan worden, ware het niet dat B&V in theorie niet is opgeheven. Heerma van Voss maakt duidelijk dat veel publiciteit voor een boek nog niet automatisch hoge verkoopcijfers betekenen. Van 1 titel werden na een grote perscampagne 9 exemplaren verkocht. Bijzonder geestig is dat van de allereerste uitgave, een bundel over 'Wat we kunnen missen', twee drukken bestaan, omdat de eerste allerlei zetfouten bevatte.

Over Thomas Heerma van Voss

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Thomas Bram Heerma van Voss (Amsterdam, 13 juni 1990) is een Nederlands schrijver.

Jeugd en studie

Heerma van Voss is een zoon van oud-omroepbaas Arend Jan Heerma van Voss en sociologe Christien Brinkgreve. Hij doorliep het Vossius Gymnasium in Amsterdam, studeerde een jaar Engels in Londen en studeerde tussen 2009 en 2012 Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam.

Werk

In 2009 verscheen Heerma van Voss' debuut De Allestafel. In 2013 verscheen de roman Stern, die lovend ontvangen werd. Hierna riepen onder meer NRC Handelsblad en De Volkskrant hem uit tot een van de grootste literaire talenten. Bij de opnames van College Tour noemde A.F.Th. van der Heijden Heerma van Voss een van de grootste literaire talenten van het land.

In 2014 behoorde Heerma van Voss tot De Tien, een door Das Magazin gemaakte selectie van de beste schrijvers geboren in of na 1980. In…Lees verder op Wikipedia