Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een basisschoolleraar die zijn hele leven lang tevergeefs geprobeerd heeft alles onder controle te houden, kijkt terug op zijn leven.
Titel
Stern
Auteur
Thomas Heerma van Voss
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2020 | Andere uitgaves
263 p.
ISBN
9789493168657 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 39 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede roman van Thomas Heerma van Voss (Amsterdam, 1990). Net als in zijn debuut 'De Allestafel' staat een neurotisch personage centraal, dit maal Hugo Stern, een basisschoolleraar die zijn hele leven lang tevergeefs geprobeerd heeft alles onder controle te houden. De roman bestaat uit twee door elkaar verweven delen: het hier en nu, waarin Stern met prepensioen moet en hun geadopteerde tienerzoon Bram tegen zijn zin in naar Korea ziet vertrekken, en terugblikken op het leven van Stern, van zijn mislukte buitenlandse reis als tiener in Londen tot zijn huwelijk met Merel, hun doodgeboren kind en de adoptie van Bram. Langzaam maar zeker winnen de verwarring en teleurstelling in het leven het van Sterns controledwang. In zijn debuut toonde Heerma van Voss al zijn grote kracht: het zowel in vorm als inhoud beklemmend weergeven van een dwangmatig wereldbeeld dat uit de bocht vliegt, en met 'Stern' laat de jonge schrijver zien dat dit geen toevalstreffer was: opnieuw vindt hij dat unieke s…Lees verder

Over Thomas Heerma van Voss

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Thomas Bram Heerma van Voss (Amsterdam, 13 juni 1990) is een Nederlands schrijver.

Jeugd en studie

Heerma van Voss is een zoon van oud-omroepbaas Arend Jan Heerma van Voss en sociologe Christien Brinkgreve. Hij doorliep het Vossius Gymnasium in Amsterdam, studeerde een jaar Engels in Londen en studeerde tussen 2009 en 2012 Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam.

Werk

In 2009 verscheen Heerma van Voss' debuut De Allestafel. In 2013 verscheen de roman Stern, die lovend ontvangen werd. Hierna riepen onder meer NRC Handelsblad en De Volkskrant hem uit tot een van de grootste literaire talenten. Bij de opnames van College Tour noemde A.F.Th. van der Heijden Heerma van Voss een van de grootste literaire talenten van het land.

In 2014 behoorde Heerma van Voss tot De Tien, een door Das Magazin gemaakte selectie van de beste schrijvers geboren in of na 1980. In…Lees verder op Wikipedia