Boek
Engels

The office of innocence

Thomas Keneally (auteur)

The office of innocence

Tegen de achtergrond van een dreigende Japanse invasie gaat een jonge Australische priester twijfelen aan bepaalde religieuze en morele waarden, en verliest zichzelf in een verhouding met een getrouwde vrouw.
Titel
The office of innocence
Auteur
Thomas Keneally
Taal
Engels
Uitgever
London: Sceptre, 2002
336 p.
ISBN
0-340-62473-6 0-340-62476-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit verhaal speelt zich af in Sydney, in 1942. Met op de achtergrond de dreiging van een invasie door het Japanse leger wordt een situatie beschreven van een land en een stad die uit evenwicht zijn. Het is deze omgeving waarin de jonge en onervaren priester Frank Darragh zijn weg moet vinden. Langzaam aan wordt duidelijk dat hij niet is opgewassen tegen de verleidingen waaraan hij in deze ongewone situatie blootstaat. Allengs groeien bij hem twijfels rond geloofsonderdelen en morele waarden. Twijfels die zelfs leiden tot een verhouding met een getrouwde vrouw wier echtgenoot reeds enige tijd krijgsgevangene is. Op indrukwekkende wijze laat de auteur, die ooit zelf priester wilde worden, zien hoe dun de lijn kan zijn tussen 'goed' doen en 'kwaad' doen, door het welzijn en de behoeften van anderen constant boven die van zichzelf te stellen. De auteur (1935) is een van de meest succesvolle hedendaagse Australische auteurs. Zijn roman 'Schindler's ark'* won in 1982 de Booker Prize, en wer…Lees verder

Over Thomas Keneally

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Thomas Keneally (Sydney, 7 oktober 1935) is een Australische schrijver. Aanvankelijk studeerde hij voor priester, maar hij brak die opleiding af en ging rechten studeren. In de jaren 60 begon hij al met het schrijven van verhalen. De eerste bekende roman die hij schreef was The Chant Of Jimmy Blacksmith (1972), over rassendiscriminatie tegen de Aboriginals.

In 1982 schreef hij zijn bekendste boek, waarmee hij de Booker Prize won: Schindler’s Ark, over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Dit boek werd later succesvol verfilmd door Steven Spielberg onder de naam Schindler's List.

Boeken

Thomas Keneally schrijft voornamelijk boeken met als thema "oorlog".

  • The Chant Of Jimmy Blacksmith (1972)
  • Gossip From The Forest (1976)
  • Confederates (1979)
  • Schindler's Ark (1982) (Schindlers lijst. Amsterdam: A.W. Sijthoff, 1983)
  • Lees verder op Wikipedia