Een team gorilla-onderzoekers stuit in het oerwoud op de resten van een verdwenen, maar hoogontwikkelde beschaving.
Titel
Corona
Auteur
Thomas Thiemeyer
Vertaler
Wim Van der Zande
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Korona
Editie
1
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2011
381 p.
ISBN
9789061125976 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amanda (Amy) Walker is een ervaren gorillaonderzoekster. Met een team van wetenschappelijke medewerkers is ze op weg naar de Ruwenzori in Afrika, een onwaarschijnlijk onherbergzame regio waar zich te midden van besneeuwde bergen onder meer de bronnen van de Nijl bevinden.
Totaal onverwacht komt Ray, een mysterieuze Ier die haar toegezonden is door haar vroegere hoogleraar, het team vervoegen. Hij zorgt meteen voor een paar pijnlijke confrontaties met andere teamleden en neemt tijdens de expeditie ook enkele gedurfde initiatieven. Amy weet echt niet wat ze aan hem heeft, maar voelt zich ook aangetrokken tot hem. En dan gebeuren er magische en bevreemdende dingen. De groep stuit op ruïnes van een nauwelijks bekende, sinds lang verdwenen en schijnbaar hoogontwikkelde samenleving. Meteen breken er enorme natuurkrachten los uit opgestapelde zonne-energie, waardoor grote magnetische velden tot stand komen. De teamleden worden er letterlijk meegezogen in een andere dimensie van tijd en …Lees verder
Een actieroman in het sciencefiction-genre. Een team van gorilla-onderzoekers treft in het Ruwenzori-gebergte de resten aan van een verdwenen beschaving. Er doen zich echter vreemde, in eerste instantie onverklaarbare verschijnselen voor. Een uitbarsting van zonneplasma opent een poort naar een andere wereld waar plantmonsters dood en verderf zaaien. Gelukkig staan er versneld geëvolueerde gorilla's aan de kant van de goeden. Het verhaal bevat zinnen als 'Hij klonk als iemand die zich niet realiseert dat hij een fout maakt', maar de vertaling uit het Duits is op zich goed. Opvallend genoeg zijn de karakters, voor het genre, wel aardig uitgewerkt. Kleine druk.

Over Thomas Thiemeyer

CC BY-SA 2.0 de - Foto van/door De originele uploader was Yamagata146 op de Duitstalige Wikipedia (Bruni Thiemeyer)

Thomas Thiemeyer (1963) is een Duitse illustrator en auteur.

Hij studeerde kunst en geologie in Keulen. Zijn eerste jeugdboek werd in 1989 uitgegeven door de Ravensburger uitgeverij, waar Thiemeyer al werkte als grafisch adviseur. 2 jaar later werd hij freelance artiest. Als freelance artiest, illustreert hij toneelstukken, jeugdboeken, boekomslagen en nog veel meer. Onder andere heeft hij al gewerkt voor Heyne, Arena, Fantasy Productions, Beltz & Gelberg, HarperCollins, Random House en Wizards of the Coast. Recentelijk heeft hij samengewerkt met de Amerikaanse regisseur Darren Aronofsky. Zijn werk is al meermaals bekroond met de Kurd Laßwitz prijs en de Duitse Phantastik prijs.

In 2004 werd zijn debuutroman "Medusa" uitgegeven door Droemer Knaur. Het internationale succes werd gevolgd door "Reptilia" in 2005, "Magma" in 2007, "Nebra" in 2009 en "Korona" in 2010. Al zijn romans zijn bestsellers geworden. Zijn werken zijn vertaald in vele talen: Spaans, Nede…Lees verder op Wikipedia