Daisy
Nederlands

Eindelijk de zee

Thomas Verbogt (auteur), Tom Vossen (verteller)
Als zijn beste vriend overlijdt is dat voor een middelbare man een afsluiting van een tijdperk, maar ook een nieuw begin.
Onderwerp
Liefde, Vriendschap
Titel
Eindelijk de zee
Auteur
Thomas Verbogt
Verteller
Tom Vossen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
4:01
Oorspr. uitgever
Nieuw Amsterdam
Aantekening
Stem: Man Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vaardig en vlot verteld spinnenweb van verhaaldraden en vele personages in de vorm van de gedachtestroom van Boudewijn. Hij is een gevoelige en complexe en kritische man (of: lichtelijk onaangenaam, zelfingenomen). Hij vertrekt als hoofdredacteur van een opinieblad en hij neemt afscheid van zijn ongeneeslijk zieke jeugdvriend Sam. In een lange reeks associaties blikt hij terug op de voorbije jaren, er zijn vele verhalen te vertellen over zijn werk, de talloze vrouwen in zijn leven en zijn lange vriendschap met Sam. De roman onthult geheimen, mooie momenten, melancholieke herinneringen en hartverscheurende waarheden. Een toegankelijk geschreven, herkenbaar verhaal. Normale druk.

Over Thomas Verbogt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Calimero54

Thomas Verbogt (Nijmegen, 9 december 1952) is een Nederlands schrijver van vooral romans en verhalen.

Leven en werk

Hij doorliep het Canisiuscollege in Nijmegen en studeerde vervolgens Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1979 verhuisde hij van Nijmegen naar Arnhem, waar hij zestien jaar woonde. In 1981 debuteerde hij met de verhalenbundel De feestavond. In 1995 vestigde hij zich in Amsterdam.

Verbogt is een veelzijdig schrijver: hij schrijft verhalen, romans, toneelstukken en cabaretteksten, onder andere voor Nilgün Yerli. Hij heeft columns in onder meer De Gelderlander en Propria Cures. In veel van zijn literaire werk, dat deels autobiografische elementen bevat, staat de thematiek van de herinnering centraal, waarbij de confrontatie met gebeurtenissen uit de jeugd zorgt voor een wending in het leven van de volwassene. Verbogts manier van vertellen is door critici 'filmi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties