Boek
Nederlands

Stadstuinieren : groen geluk op postzegelformaat

Tialda Hoogeveen (auteur), Maureen Kemperink (auteur), Arne Van der Ree (illustrator)
Tips voor het inrichten, gebruiken en beleven van de kleine (natuurvriendelijke) tuin, het terras en het balkon.
Onderwerp
Tuinieren, Stadstuinen
Titel
Stadstuinieren : groen geluk op postzegelformaat
Auteur
Tialda Hoogeveen Maureen Kemperink
Illustrator
Arne Van der Ree
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Zeist: KNNV Uitgeverij, 2014
132 p. : ill.
ISBN
9789050114790 (paperback)
Plaatsingssuggestie
638.5 (SISO) Tuinieren ; Tuinieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uitgave van KNNV waarin stadstuineren en het natuur- en milieuvriendelijk tuinieren in stads- of balkontuin centraal staan onder het motto: ‘groen geluk op postzegelformaat’. Een veelheid aan tips en originele aanbevelingen onderverdeeld in de thema's bloemen, moestuin, tuinactiviteiten voor kinderen, plantenverf maken en verven, oase voor dieren en de tuin beleven via horen, kijken, proeven, voelen en ruiken. Rechttoe rechtaan en met een enthousiaste drive. Vooral voor beginners leuk om te lezen. Met slimme, maar makkelijke tips om in voorjaar, zomer, herfst en winter in de praktijk te brengen. Beetje druk qua lay-out, maar qua opzet eigentijds en zeer inspirerend. De auteurs werkten jarenlang als redacteur voor Natuurmonumenten en schrijven vooral over de natuur. Met foto’s en illustraties in kleur en beknopte tuinkalender op voor- en achterflap. Bevat fotoverantwoording, geraadpleegde bronnen en verwijzingen naar websites en apps.

Over Tialda Hoogeveen

Tialda Hoogeveen (Haskerdijken, 8 mei 1974) is een Nederlandse journalist, schrijver en redacteur. Naast boeken en artikelen voor kinderen en volwassenen verschenen van haar hand ook korte verhalen, gedichten en een hoorspel. Naast het Nederlands schrijft ze ook in het Fries.

Opleiding

Na de scheiding van haar ouders verhuisde ze van Haskerdijken naar Joure. Tialda Hoogeveen begon al jong met schrijven. In de tijd dat zij in Londen een cursus volgde was ze au-pair bij mensen die werkten als regisseur en als acteur/schrijver. Van 1995 tot 2000 studeerde ze Communicatie aan de Hogeschool Inholland. Later volgde zij meerdere journalistieke cursussen aan de Hogeschool Utrecht.

Redacteur

Eind 2001 werd ze redacteur voor de publicaties van de Vereniging Natuurmonumenten. Tialda Hoogeveen werkt vanaf 2010 voor Vogelbescherming Nederland als redactrice van het jeugdmagazine Vogels Junior…Lees verder op Wikipedia

Suggesties