Boek
Nederlands

Het kleine Twitter handboek

Tim Collins (auteur)

Het kleine Twitter handboek

Gids voor maken van korte berichtjes in twitter.
Onderwerp
Twitter
Titel
Het kleine Twitter handboek
Auteur
Tim Collins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The little book of Twitter
Editie
1
Uitgever
Soest: Verba, 2009
160 p.
ISBN
9789055139538 (paperback)
Plaatsingssuggestie
528.54 (SISO) Sociale media (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gidsje voor Twitter. Twitter is een sociaal netwerk waarbij de twitteraar zijn gedachten kan uiten in ‘tweets’, korte updates van 140 tekens of minder, op http://twitter.com. In de gids onder meer de basisbeginselen van Twitter in tien tweets, hoe moet je twitteren, de nettiquette van Twitter, redenen waarom Twitter het beste sociale netwerk is, Twitterjargon, veelvoorkomende afkortingen, twitteren via de gsm, beroemde twitteraars, twitterschandalen, marketing op Twitter, Twittertools en andere toepassingen van Twitter. Goed toegankelijke en duidelijk geschreven handleiding. Zeer kleine pocket.

Over Tim Collins

Tim Collins is een Brits schrijver.

Collins werd geboren in Manchester. Hij schrijft boeken voor volwassenen en kinderboeken. In Nederland is hij bekend van de humoristische serie Het dagboek van Nurdius Maximus (Dorkius Maximus in het Engels) over een Romeinse jongen die leeft in de tijd van Julius Caesar. Collins werkte voor deze serie, en een aantal andere boeken, samen met de Britse tekenaar Andrew Pinder.

Collins' boeken zijn in meer dan 40 talen vertaald, o.a. in het Nederlands, Duits en Frans.

Bibliografie

In Nederland uitgegeven boeken:

  • Avonturen van een superloser
  • Dagboek van een vlogger

Nurdius Maximus

De eerste drie titels zijn eerst in het Engels uitgegeven en vervolgens vertaald naar het Nederlands. Vanaf de vierde titel zijn de boeken speciaal geschreven door Tim Collins voor de Nederlandse Uitgev…Lees verder op Wikipedia